Etapa alegerii scutecului unui bebeluș este foarte importantă, iar părinții se confruntă cu o mare dilemă, ajunși în fața multitudinii de oferte pe piață! Și mai problematic în cazul copiilor alergici – situație tot mai frecventă în ultima perioadă. Iată de ce, fiecare detaliu este extrem de important pentru a face cea mai potrivită alegere pentru sănătatea și confortul copilului tău. Pediatra Irina Secu ne dezvăluie criteriile de care să ținem cont atunci când alegem scutecul bebelușului nostru activ.

„Pielea bebelușilor este extrem de fină și subțire și necesită o atenție deosebită, acesta fiind un aspect foarte important în igiena și îngrijirea bebelușului. Avem nevoie de câteva repere importante de care să ținem cont”, menționează Irina Secu, pediatră.

Iată câteva sfaturi utile în alegerea scutecelor:

Mărimea potrivită

„Scutecul se alege după kilogramele bebelușului, iar acest este și un reper principal în clasificarea mărimilor de scutece (1, 2, 3, 4, 4+, 5). Pe fiecare cutie este specificată greutatea minimă și maximă admisibilă în această mărime. Un scutec prea mic va lăsa urme pe pielea bebelușului, iar altul prea mare va lăsa umezeala să iasă în afara udând hăinuțele copilului.

Căptușeala

Țesătura ce căptușește scutecul în interior este foarte importantă, fiind mereu în contact direct cu pielea bebelușului. La atingere, aceasta trebuie să fie moale, plăcută, fină, delicată. Orice suprafață rugoasă va provoca leziuni și iritații pe pielea bebelușului.

Absorbția

Stratul absorbant al scutecului este baza pentru care noi alegem acest produs – acesta asigură confortul bebelușului, oricât de activ ar fi el, ziua sau noaptea, în timpul somnului sau când face activitate. Este foarte important din ce particule este alcătuit acest strat, deoarece de el va depinde cât de uscat va fi fundulețul copilului, cât de liniștit va dormi sau liber se va juca.

Sistemul de prindere

Benzile de prindere ale scutecului trebuie să fie de înaltă calitate, moi și flexibile. Altfel, benzile se vor desprinde la contactul cu pudra, cu crema sau la mișcările active ale copilașului după 6-7 luni. În același timp, flexibilitatea este foarte importantă pentru a nu lăsa urme sau cute la linia de închidere a scutecului.

Termen de valabilitate

Da! și scutecele au termen de valabilitate, la fel ca majoritatea produselor pentru copii. Este necesar să verificăm acest aspect înainte de procurarea produsului și să ținem cont de el pe termen lung. Nu vă faceți stocuri mari de scutece, întrucât copilul crește rapid și poate ieși din ele înainte să le folosiți pe toate sau acestea pot expira dacă le-ați ținut prea mult.

Citiți instrucțiunile

La dimensiuni mai mari, avem prezent și indicatorul de umiditate pe spatele unui scutec. La prindere, aveți grijă de manșetele scutecelor, ce ajuta la împiedecarea scurgerii de lichid în exterior. Este necesar să le așezăm corect pentru a ne asigura că
bebelușul se simte confortabil, dar și că nu vor exista scurgeri pe timp de noapte, la plimbări, în vizită sau cât copilul este foarte activ, de-a bușilea.

În speranța că v-am ajutat, v-am clarificat mai multe aspecte și v-am ușurat alegerea, vă doresc sănătate multă copilașilor și întregii familii”, ne-a transmis pediatra Irina Secu.

 

*Acest proiect este susținut de Pampers Active Baby
P