Experimentele culinare continuă să domine în bucătărie. De această dată am încercat o combinație șmecheră, la prima vedere imposibilă, iar la gust – de nedescris: scorțișoară, migdale și gem de vișine, care apropo a fost pregătit instant. Ingredientele sunt simple, care cu siguranță se vor regăsi în frigiderul fiecărei gospodine. 

Ingrediente

  • aluat foietaj
  • 80 g de vișine înghețate
  • 70 g de migdale
  • 3 linguri de zahăr
  • 5 g de scorțișoară
  • 50 g de unt
  • un ou
  • 5 g de amidon
  • 20 ml de apă

Mod de preparare

  1. Întinde un pic aluatul și unge-l cu untul topit.
  2. Amestecă scorțișoara cu două linguri de zahăr și presară peste aluat.
  3. Mărunțește migdalele cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cuțit și aranjează-le peste scorțișoară.
  4. Rulează aluatul și taie-l în 15 bucăți egale sau 12, în funcție de cât de tare e întins aluatul.
  5. Aranjează rulourile obținute în forma pentru copt și unge-le cu un ou.
  6. Pune rulourile în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 de minute.
  7. Aranjează vișina într-o cratiță, amestecă amidonul cu apa și toarnă în cratiță. Amestecă bine și lasă să fiarbă până masa nu devine densă.
  8. Când rulourile sunt gata, lasă-le să se răcească circa 10 minute, după care unge fiecare chiflă în parte cu gemul de vișine.

Servește celor dragi cât sunt calde. Poftă bună!