Salata este mereu o sursă sigură de vitamine și nutrienți. Faceți și mâncați salate și de 3 ori pe zi – acestea nu vor fi niciodată prea multe. Consumată zilnic, salata este benefică pentru organism, sânge, digestie și dacă vrei să slăbești, salata este una dintre cele mai bune alegeri. Consumate la cină, salatele ne vor asigura un somn odihnitor deoarece nu sunt greu de digerat.

Ingrediente:

  • 2 Roșii
  • 1/3 sau jumătate de Castravete
  • 1 legătură de Spanac
  • 1 Praz  (de cca 4 cm)
  • 1 tulpină de Țelină –
  • 1 Varză chinezească (tu alegi cât vrei să adaugi)
  • 1 lingură de Suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 linguri de Ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură de Semințe de dovleac
  • 1 linguriță de Semințe de susan
  • Sare – un praf pentru a condimenta și a finaliza salata.

Mod de preparare:

  1. Tăiați roșiile, castraveții și prazul. Puneți-le într-un castron mare, adăugați spanacul și varza.
  2. Se amestecă într-un pahar sau o cană sucul de lămâie, uleiul de măsline și sarea.
  3. Prăjiți ușor pe tigaie semințele de dovleac și semințele de susan. Ai grijă cu semințele de susan, acestea se prăjesc foarte repede, să nu le arzi.
  4. Se amestecă ingredientele de la pasul 2 în castron cu frunze.
  5. Adaugă semințele în salată înainte de a servi pentru a menține semințele crocante și cu o aromă plăcut mirositoare.

Sfat practic: Poți adăuga salatei și alte nuci sau semințe pe care le preferi sau să le excluzi complet.