Cel mai mare concurs de fotografie „BestPhotoOf2020” selectează cea mai bună fotografie din 2020. Printre 35 de mii de lucrări din peste 135 de țări ale lumii, 50 de finaliști au fost deja selectați. O caracteristică distinctivă a competiției este că un singur câștigător va fi selectat din toate fotografiile participante, indiferent de genul sau categoria fotografiei.

„Fulger pe coastă”, Insula Fraser, Australia

„Fermierul”, Estarreja, Portugalia

„Acest moment de afecțiune între păstor și capră este un semn de respect și manipulare atentă a animalelor. Animalul caută protecție, iar ciobanul o îngrijește pe ea cu dragoste. Sunt medic veterinar și încerc să surprind momentele de afecțiune cu fotografia mea și să arăt respectul pe care fermierii îl au pentru animalele lor”, spune fotograful.

„Prietena mea Alyona este un adevărat luptător”, Zaporojie, Ucraina

„Această fotografie a fost făcută în apartamentul meu, chiar înainte de operația modelului meu și a dragei prietene Alyona. Are 27 de ani și luptă cu un stadiu agresiv de cancer”.

„Fată afgană în 2020”, Nyiregyhaza, Ungaria

„Mi-am capturat soția ca parte a unui proiect la școala mea de fotografie, unde am fost însărcinat cu reproducerea unei fotografii celebre. Primul meu gând a fost celebra „fată afgană” Steve McCurry, dar am vrut să o schimb. Am decis să adaug realitatea noastră tristă și să fac poza ca simbol al anului 2020”.

„Deșert la apus”, Dubai Desert

„Eram în deșert și voiam să fac câteva fotografii. Știam că fotografia din aer va arăta interesant, având în vedere că timpul a trecut spre apus. Dacă te uiți atent, mă vei vedea pe a doua cămilă. Sper că această fotografie surprinde senzația de mirare și aventură pe care am trăit-o în acel moment”.

„Zâmbetul mamei”, Khanh Ho, Vietnam

„Această femeie a fost foarte fericită că a fost fotografiată pentru prima dată. A fost un moment foarte special pentru mine și pentru ea. Judecând după fotografiile pe care le facem, fericirea provine adesea din lucruri foarte simple. Fericirea este diferită pentru toată lumea”.

„Soția mea este perla mea”, lacul sărat Koyashskoe, Crimeea

„Am făcut această fotografie a soției mele într-o rochie pe care am făcut-o noi înșine dintr-o țesătură care nu are propria culoare, dar reflectă totul din jur. Vara, acest lac devine roz datorită planctonului special. Acesta este unul dintre cele mai neobișnuite locuri în care am fost”.

„Puterea nemăsurabilă”, Kelingking Beach, Nusa Penida, Indonezia

„M-a impresionat înălțimea stâncii cu vedere la plajă. Chiar și privind în jos de la înălțime, am simțit că valurile de pe plajă erau uriașe. O singură persoană mergea aproape de țărm. Când am văzut această scenă, nu m-am putut abține să nu mă gândesc la forțele inegale care s-au confruntat față în față în acest moment. Am vrut cu adevărat să subliniez sentimentul de fragilitate al unei persoane care este atât de aproape de o parte puternică și incontrolabilă a naturii”.

„Rugăciune”, Myanmar

„Meditația este bună pentru toți oamenii. Acești călugări pot medita mult timp fără să mănânce. Putem învăța multe de la ei și să fim inspirați de stilul lor de viață”.

„Aozai”, Quang Ngai, Vietnam

„În fotografia mea este o fată în rochia națională din Vietnam, care este foarte apreciată de femeile vietnameze. Îi îndemn pe toți să arate respect pentru tradițiile culturale unice ale fiecărei țări și să onoreze rolul femeilor în lumea modernă”.

„Grijă”, Valea Omo, Etiopia

„Pentru a păstra cultura și tradițiile tribului Suri, bătrânii au mare grijă de copiii mici care sunt speranța și moștenitorii culturii. Am cerut permisiunea de a face fotografia, iar sătenii au fost implicați activ în realizarea ei”.

„Întâlnirea unui râu tulbure cu oceanul”, Dili, Timor-Leste

„Primele ploi ale anului în Timor-Leste forțează râurile să curgă din nou, aducând noroi și resturi din munți în ocean. Cu toate acestea, de la sol, această fuziune nu este nici pe departe atât de distinctă ca din aer. După ce am lansat drona și am dat jos camera, am fost uimit de ceea ce am văzut. Această fotografie nu a fost planificată, cel puțin nu așa cum mi-am imaginat”.

Rezultatele finale ale concursului vor fi anunțate pe 28 decembrie.

Sursă: twizz.ru