Starea generală a sănătății reprezintă un criteriu de bază în procesul de alegere a remediilor cosmetice, de aceea este foarte important să optăm pentru produsele de înaltă calitate. Pe lângă faptul că vremea rece de afară, factorii externi și schimbul brusc de temperatură ne afectează stratul superior al epidermei, un ritual zilnic necorespunzător poate cauza îmbătrânirea prematură a tenului.  Înainte de a aplica o cremă, mască, loțiune, scrub sau un ser activ, este important să analizăm cu atenție elementele formulelor cosmetice. 

Să descoperim împreună care sunt cele mai benefice ingrediente naturale, prezente în gama variată de produse cosmetice MAKEUP

Indicatori ai calității – cele mai utile componente cosmetice:

  • Levănțică – plantă aromaterapeutică, cu efect de calmare și relaxare a corpului. Ingredientul benefic oferă pielii multiple proprietăți: antiseptice, antioxidante și hidratante. Extractul natural de lavandă restabilește elasticitatea epidermei și regenerează arsurile solare, oferind o protecție fiabilă împotriva factorilor externi. 
  • Lipozomi – niște sfere goale de lipide, care contribuie activ la distribuirea și penetrarea agenților nutritivi în cele mai profunde straturi ale epidermei. 
  • Mușețel – ingredient natural cu efect de calmare și revitalizare a tenului sensibil. Planta oferă multiple proprietăți de vindecare și consolidare a stării generale a epidermei. 
  • Pietre/metale prețioase – pulberea fină  de diamante sau perle este tot mai utilizată în componența produselor cosmetice, la fel ca și aurul sau argintul. Elementele valoroase contribuie activ la iluminarea tenului și uniformizarea tonului, lăsând un efect radiant datorită particulelor delicate, ce reflectă lumină. 

  • Nămolul – reprezintă un praf de roci erodate găsit la fundul apelor, cu un conținut ridicat de elemente minerale. Ingredientul natural oferă un efect antimicrobian și de cicatrizare, asigurând în același timp proprietăți de absorbție și activare a metabolismului celular.  
  • Proteinele – elemente biologice (hormoni, enzime, anticorpi) formate din aminoacizi, ce mențin nivelul optim de umiditate în țesuturi și oferă proprietăți emoliente.  
  • Retinolul – versiune naturală a vitaminei A. Echilibrează procesele metabolice și stimulează regenerarea țesuturilor afectate. Elementul util accelerează producția naturală de colagen.

  • Uleiul de floarea-soarelui – sursă benefică de acid linoleic și acizi grași. 
  • Uleiul de măsline – asigură o protecție fiabilă împotriva radiației solare și lasă un efect antioxidant. 
  • Uleiul de migdale – conține un complex natural format din vitaminele A, B și  acizi grași, ce oferă o nutriție profundă și tonifică tenul.
  • Uleiul de jojoba – regenerează pielea deteriorată și echilibrează procesele metabolice. Componentul natural este utilizat în calitate de nutrient si transportator pentru diverse substanțe cosmetice.
  • Uleiul de avocado – component natural ce are la bază vitaminele A, D și E, lecitină, potasiu, proteine, betacaroten și acizi grași. Formula sa activă înlătură petele pigmentare și protejează împotriva arsurilor solare. 
  • Uleiul de semințe de cânepă –  reprezintă un ingredient cu puternice proprietăți antiinflamatorii, datorită conținutului bogat în vitamina E, caroten, calciu, sulf, potasiu și acizi grași esențiali polinesaturați. 
  • Uleiul de arbore de ceai – component natural cu proprietăți antibacteriene și dezinfectante, ce stimulează regenerarea micilor leziuni de la suprafața pielii. 
  • Uleiul de argan –  ingredientul nutritiv are la bază o cantitate considerabilă de acizi esențiali, fenoli, vitamina A și B. Oferă un efect profund hidratant, netezește ridurile, stopează îmbătrânirea prematură, restabilește elasticitatea și fermitatea pielii. 
  • Vitamina E – încetinește procesul de îmbătrânire a pielii  și păstrează un aspect radiant. 

Lista de ingrediente, prezentată mai sus, reprezintă un adevărat indicator al calității! Ai grijă de tine și sănătatea ta!  

P