Astăzi nu mai este suficient să-i oferi o școală bună, profesori calificați și activități extra-curriculare întâmplătoare – toate acestea mâine se pot dovedi a fi depășite. Există însă numeroase oportunități educaționale care, fiind „condimentate” cu abilități digitale, pot oferi posibilități nelimitate și pregăti copiii să facă față provocărilor.

Tekwill Academy Kids recomandă 4 domenii care nu doar îl vor captiva pe copilul tău, ci îi vor dezvolta abilități necesare în secolul XXI, oferindu-i șansa unui viitor prosper.

1. Robotica fascinantă

Cum poți învăța un copil matematică, fizică, geometrie, fără a-l forța cu noțiuni complicate? Mulți dintre pici visează să aibă un robot acasă sau să construiască diverse figuri. Imaginează-ți cum copilul tău, de la o vârstă fragedă, chiar de la 3 ani, cunoaște lumea animală și dezvoltă motorica, face calcule elementare (LEGO DUPLO, LEGO Engineering), la 7 ani construiește mașini autonome(LEGO WeDO), sau la 10 ani explorează cosmosul, creează roboți de luptă LEGO MINDSTORMS EV3), având în față doar un set LEGO.

Pentru copii, domeniul roboticii pare un joc de echipă fascinant. Posibil, micuțul tău va alege în viitor o altă profesie, decât cea de inginer, însă programarea roboților cu sarcini exacte îl va motiva prin rezultatele, îl va învăța să caute și să corecteze greșelile. Și cel mai important – aceste activități au numeroase beneficii pentru copii: le dezvoltă aspectul intelectual: memoria, logica, imaginația, gândirea spațială, aspectul fizic: motorica, coordonarea, acuratețea, caracterul: răbdarea și perseverența.

2. Programarea viitorului

Știai că, cel mai tânăr programator din lume are doar 11 ani? Jobul de programator este în topul căutărilor și ofertelor pe piața internațională, fiind și cel mai bine plătit în toată lumea. Dacă ai observat copilul tău, că îi reușește perfect să deseneze scheme sau descoperă cu interes modul de funcționare a unui ceas inteligent, atunci ajută-l să facă primii pași în căutarea vocației sale. Deseori, părinților le este dificil să țină pasul cu toate inovațiile, iar tehnologiile avansează foarte rapid. Din acest motiv, este recomandat pentru un începător în domeniul programării (Informatics Fundamentals – 13-16 ani) și electronicii (ARDUINO 12-16 ani) să pornească de la studierea elementelor de bază. Astfel, copilul va putea cu ușurință să însușească oricare limbaj de programare, în funcție de necesitate.

Cei mai mici sunt motivați de rezultate imediate, desigur. Va fi  mult mai captivant să înveți noțiuni importante și să creezi istoria unui personaj, într-o poveste interactivă cu un personaj preferat și  efecte de animație (Programare Interactivă – 8-10 ani). Chiar dacă copilul tău nu intenționează să-și dezvolte cariera în direcția IT, cu siguranță extinde creativitatea, memoria, gândirea analitică și critică.

3. Desenează-ți lumea!

Designul grafic este una dintre profesiile de vis, în care se îmbină armonios creativitatea și gândirea analitică, de aceea se menține de câțiva ani în topul celor mai solicitate și îndrăgite profesii. Cu siguranță, asemenea abilități pot propulsa pe oricine în carieră, deoarece designul este parte integrantă a tuturor domeniilor profesionale. La orele de design grafic copiii creează postere, afișe, cărți de vizită, ilustrații, învățând să combine culori și elemente grafice pentru a realiza materiale vizuale de impact.

4. Provocarea intelectuală

Matematica este unul dintre obiectele de bază în dezvoltarea echilibrată a oricărui copil. Însă, deseori, cei mici percep matematica drept „un balaur cu 10 capete”. Uneori, copiii au nevoie de o singură lecție pentru a face o pasiune sinceră față de această materie. Matematică Distractivă poate fi o soluție pentru copiii din clasele II-IV, unde exercițiile și calculele devin o aventură cu ghicitori, ilustrații și jocuri, care intensifică atenția, logica și memoria copiilor, sporindu-le încredere în sine și în forțele proprii.

Alegând activități extrașcolare pentru copil, asigură-te că se potrivesc perfect copilului tău, felului cum percepe informația și îi valorifică talentul. O consultație a unui specialist din domeniu ți-ar putea fi de mare ajutor, întrucât va face conexiunea între felul unic de a fi al copilului tău, interesele lui și tehnologiile. Toate acestea, împreună, le vor dezvolta adevărate pasiuni și îi vor motiva să reușească, indiferent de cariera pe care o vor alege în viitor.

P