Vara este anotimpul preferat de toți, în special de noi femeile. Ne pregătim silueta, tenul, pentru a obține cel mai frumos bronz , însă aceasta plăcere, poate lăsa consecințe nu tocmai plăcute, deoarece tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială înainte și după. Dermato-cosmetologa Dianna Stan ne spune care ar fi procedurile indicate pentru a regenera tenul după expunerea la soare.

Pregătirea pielii pentru sezonul cald este deosebit de importantă și trebuie făcută din timp. Se recomandă ca aceasta să înceapă chiar la începutul verii, prin ședințe de exfoliere, hidratare și vitaminizare a pielii!

Exfolierea este extrem de importantă, deoarece are rolul de a curăța în profunzime tenul. Procesul natural de exfoliere, durează în jur de 28 de zile. Celulele migrează de la interiorul pielii către suprafață. Acestea fiind tinere, ulterior îmbătrânesc. După ce îmbătrânesc, formează un strat de celule moarte. Din păcate, acestea au rolul de a inhiba o hidratare optimă, deci nu permit cremelor sau serurilor să pătrundă mai adânc în derm. Totodată, oferă pielii, tenului aspect tern, de piele îmbătrânită, astfel dacă mergem în vacanță cu tenul perfect pregătit de soare, atunci și cremele cu factor de protecție pătrund mult mai adânc în derm, crema făcându-și efectul deplin.

După expunerea la soare tenul nostru devine mai deshidratat, pielea devine uscată și fără strălucire, de asemenea apare hiperpigmentarea acesteia. Expunerea excesivă la soare, vânt, apa sărată de mare și cu siguranța apa cu un conținut înalt de clor, care se găsește în piscine, contribuie la procesul de fotoimbatranire (îmbătrânirea prematură), care se manifestă printr-un aspect tern și lipsit de vitalitate și fermitate. Pielea poate deveni foarte uscată, ridurile și imperfecțiunile se vor accentua și de asemenea ne putem alege și cu câteva pete solare. Astfel, nu neglijăm nici într-un caz îngrijirea tenului nostru.

După o perioadă îndelungată în care tenul nostru a fost expus la soare, se recomandă să-l îngrijim cu produse ce contribuie la nutriția acestuia, de asemenea mai sunt o serie de proceduri pe care le putem efectua fără ezitare după vacanță și care promit să ne ajute tenul să revină la starea lui de bine, ten hidratat, curat și frumos.

În general sunt binevenite procedurile care contribuie la nutriția tenului și la echilibrarea, menținerea și refacerea barierei hidrolipidice, de care trebuie de avem mare grijă, deoarece în medicină este considerată că un zid de cărămizi ce protejează epiderma și nu doar!

Primul lucru este să folosim cosmetică de calitate

Atunci când vine vorba de ten sau o problemă legată de piele, este binevenit să folosim produse dermato-cosmetice pentru asigurarea unui rezultat așteptărilor noastre. Trebuie să avem neapărat produse cu factor de protecție atât UVA, cât și UVB. Trebuie să avem produse care să calmeze arsurile solare care pot apărea. Tratamente cosmetice pentru refacerea tenului de după vacanță.

Procedurile nu se fac imediat după vacanță

Se recomandă cel puțin după o perioada de 7-10 zile de expunere la soare . Este binevenit să facem terapia cu oxigen hiperbaric, care este un tratament de rejuvenare facială și hidratare intensă. Procedura se efectuează cu un aparat care produce oxigen hiperbaric. Practic, aparatul împinge în staturile din interior către exterior, oferă luminozitate, hidratare intensă, ridurile estompate în proporție de 80% și e suficient un singur tratament. Îmbunătățiri se văd, într-adevăr, după prima ședință, datorita unor complexe de antioxidanți, aminoacizi, acid hialuronic, care contribuie la refacerea pielii.

Terapie de hidratare intensă. Un tratament care combină atât o exfoliere lejeră, cât și o hidratare intensă cu acid hialuronic de natură vegetală. Are rolul de a menține mai mult timp apa în piele. Conform unui studiu s-a observat că, la o oră după încheierea tratamentului, pielea este cu 70% mai hidratată!

Curățarea cu ultrasunete de asemenea are rolul de exfoliere a celulelor moarte, curață foarte bine porii, care sunt blocați de excesul de sebum. De asemenea, se recomandă procedura de carboxiterapie, efectul bohr revitalizează tenul foarte bine, îl exfoliază și îl hrănește cu acid hialuronic, care îi asigură o hidratare intensă tenului.

Biorevitalizarea, de asemenea, o procedură benefică după expunerea la razele solare și nu doar. Constă în introducerea pe cale intradermică a unor substanțe biologice, capabile să inducă o revitalizare a dermului și regenerarea componentelor structurale ale pielii, redându-i tonusul și luminozitatea. Substanțele injectate sunt acidul hyaluronic, special creat pentru o distribuție optimă, aminoacizi, minerale, vitamine. Prin această procedură se tratează eficient și zona gâtului, a decolteului și mâinilor, expuse frecvent la ultraviolete, pierderea tonusului și strălucirii pielii (piele flască, ternă), riduri fine, linii fine, riduri fine în jurul ochilor, cearcăne și pete în jurul ochilor, pete pigmentare.

Peelingurile chimice sunt tehnici folosite pentru îmbunătățirea aspectului pielii pe care le putem folosi chiar și după mare Tratamentul constă în aplicarea unei soluții pe piele, care produce devitalizarea controlată a straturilor superficiale ale acesteia, urmată de exfoliere și de regenerare a unui tegument nou, mai neted, cu o textură mai fină și imperfecțiuni mai puțin vizibile. O varietate de chimicale se pot folosi ca agenţi de peeling, printre care: acidul glicolic, acidul trichloroacetic (TCA), acidul salicilic, acidul mandelic, acidul azelaic, acidul retinoic, fenolul etc. Soluţiile chimice diferite produc descuamarea pielii în măsuri diferite, in funcție de sensibilitatea pielii.

Peelingurile de înălbire

Procedurile promit să înălbească tenul și să obțină o strălucire naturală și o hidratare intensă pe care o putem obține chiar și în condiții de casă. La fel, în această perioadă, trebuie neapărat să folosim creme cu vitamina C, acid glicolic sau extract de pătrunjel care oferă tenului strălucire și prospeţime și care împiedică apariția petelor pigmentare solare, sau în cazul în care acestea sunt deja prezente, aceste proceduri ne vor ajuta să îndepărtăm petele pigmentare. Dacă ne dorim un efect de lungă durată, pentru menținerea tenului se recomandă să folosim în condiții casnice seruri și creme cu acid hialuronic și de asemenea să consumăm cât mai multe lichide atât timp cât suntem expuși la soare cât și în absența lui, deoarece 30% din rezultatele obținute se datorează îngrijirii la domiciliu, de aceea trebuie să avem mare grijă de tenul nostru!

Autor: Dianna Stan, medic dermato-cosmetolog

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: