Regula de bază, atunci când alegem ochelarii de vedere, este ca aceștia să complimenteze trăsăturile feței. În cazul ochelarilor de soare putem varia nițel, oricum – atenție mare la forma ramei. Alegeți o pereche de ochelari rotunjiți pentru a balansa o față cu unghiuri, de tip pătrat sau diamant. Pentru fața rotundă și alungită, alegeți o pereche de tip cat-eye. Sunt recomandările stilistei Rusanda Cebotari, după ce a parcurs catalogul cu ochelarii din noua colecție de la Felicia Optic Center. Stilista ne încurajează să experimentăm la capitolul culoare – ochelarii colorați fiind un accent discret, dar potrivit cu o ținută mai neutră. Ce branduri însă, am putea alege?

Lentila gradient – mereu trendy

„Ochelarii cu lentila roz gradient Victoria Beckham au fost gândiți pentru a eleva o ținută de bază sau pentru a completa un look în trend. Culoarea actulă, forma vintage supradimensionată și designul minimalist, fac ca această pereche să fie un must-have nu doar pentru zilele cu soare. Putem să îi combinam la un costum cu croiala masculină, dar și la o rochie cocktail din paiete”, ne sugerează Rusanda Cebotari.

P.S. Lentilele de culoare deschisă protejează la fel de bine de razele solare ca și cei cu lentila cu nuanță mai închisă.

Stilul boho – potrivit ținutelor feminine și lejere

„Stilul boho se află în topul tendințelor deja de câțiva ani. Putem prezice că acest trend va rămâne actual încă pentru câteva sezoane. Un model de ochelari Chloe se potrivește feței cu trăsături grafice, formei pătrate sau diamant. Îi porți asorta ținutelor feminine și lejere. Alegeți o pereche cu lentilele colorate pentru un plus de stil”, este sugestia stilistei, dacă vorbim despre combinația completă a unei ținute.

Femeia modernă = ochelari supradimensionați

„Ochelarii supradimensionați, în stil masculin, Victoria Beckham, sunt alegerea perfectă pentru o femeie modernă. Aceștia, pe lângă rolul lor funcțional de a rezolva problemele de vedere, mai sunt și un accesoriu ultra stilat. Pot fi combinați cât cu un costum elegant, atât și cu o ținută senzuală (pentru un contrast trendy feminin/masculin). Acești ochelari se potrivesc trăsăturilor moi și rafinate – de exemplu forma feței alungită”, ne dezvăluie Rusanda Cebotari.

Ochelarii fără ramă – universali, chiar dacă nu e soare

„Ochelarii de soare fără ramă sunt o obține ideală dacă urmează să alegeți o pereche de ochelari stilați, dar și universali. Aceștia sunt potriviți femeilor cu forma feței atât rotundă și alungită, cât și celor care dețin trăsături mai androgine. Asortați această pereche cu o ținută în culori neutre pentru un accent de stil. Acești ochelari se potrivesc și în zilele cu mai puțin soare, drept accesoriu trendy”, mai spune Rusanda pentru EA.md.

Formele vintage, potrivite stilului business

„Brandul Calvin Klein este recunoscut în lumea modei drept sinonim al stilului minimalist și practic. O pereche de ochelari din colecția brandului va completa o ținută casual sau business. Formele vintage sunt actuale atât pentru ochelarii de soare, cât și pentru cei de vedere. Alegeți o pereche cu rama neagră pentru tenul deschis la culoare, iar pentru cel bronzat – o ramă aurie – în cele mai actuale tendințe ale anului”, mai sugerează stilista.

În final, recomandarea stilistei este să optați pentru forme clasice, așa ca să le puteți purta și la oficiu, și la o ieșire cu prietenii. Nu uitați, regula principală a stilului personal este ca ceea ce purtăm să ne facă să ne simțim bine – deci alegeți să puneți accentele colorat și divers. Consultă întreg catalogul cu ochelarii din colecția nouă a celor mai celebre branduri la nivel mondial și vino la Felicia Optic Center să-ți alegi perechea potrivită.

Mai multe modele le poți vedea pe paginile de Facebook și Instagram ale salonului de optică.

P