Peste 12 mii de profesori din toată Republica au parte de consultații gratuite din partea experților care au lucrat la metodologia de predare de la distanță. Experții din Proiectul „Platforme Educaționale Online” lucrează în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru a ajuta profesorii să treacă mai ușor la predarea la distanță și să folosească maximal posibil instrumentele online gratuite disponibile.

Webinare gratuite

„Avem câteva webinare gratuite deja desfășurate, iar înregistrarea lor video este disponibilă online pentru toți doritorii. Am vorbit despre „Demararea procesului de predare la distanță pas cu pas”, dar și alte subiecte tematice sau prezentarea diferitor instrumente online sau aplicații pe care profesorii le pot folosi în cadrul procesului de învățământ la distanță. Pe site-ul proiectului puteți vedea toate tutorialele gratuite în limba română, pentru multe instrumente web care ne permit perdarea sincronă, asincronă și mixtă, adică exact cum este specificat în metodologia pubicată de MECC”, ne spune Daniela Munca-Aftenev, Președinta Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație (www.aice.md).

Platforma de acces către resursele educaționale online este absolut gratuită pentru toți profesorii din țară care au nevoie de ghidare sau sprijin în activitatea de predare la distanță. Puteți accesa tutorialele AICI.

„Invităm toți profesorii interesați de integrarea cu succes a instrumentelor web în predare să se alăture comunității virtual Platforme Educaționale Online de pe Facebook. Postăm zeci de tutoriale și sute de exemple de lucrări digitale la toate disciplinele și clasele, facem un schimb productiv de idei, organizăm instruiri la distanță pentru profesorii de la ciclul primar, gimnazial și liceal”, mai spun reprezentanții AISE.

Menționăm că echipa Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație a instruit până acum mii de profesori din toate raioanele republicii. Traininguri online cu formări au fost desfășurate zilnic în primele două săptămâni (cu până la 100 de profesori concomitent) și la interval de câteva zile pe parcursul săptămânilor ce au urmat. Ulterior, filmulețele sunt disponibile și pe Youtube și au înregistrat deja mii de vizualizări.

Distribuie articolul: