Sfaturi pentru primul an de casnicie – Se spune şi se pare că este adevărat că primul an de căsnicie este cel mai dificil. Este adevărat chiar şi pentru cei ce au locuit împreună înainte de a se căsători. Chiar dacă ai impresia că este doar o hârtie în plus, de fapt, de foarte multe ori, această hârtie schimbă mult lucrurile.

Să înţelegi când se termină luna de miere.

Când te logodeşti şi hotărâţi data nunţii, privind în avans, totul ţi se pare nou şi aventuros, şi eşti nerăbdătoare pentru toate lucrurile minunate ce se vor întâmpla. Este o perioada frumosă să plănuieşti nunta, să aştepţi ziua nunţii şi apoi luna de miere. Dar de îndată ce luna de miere se termină, totul revine la normal şi viaţa îşi urmează cursul. Nu te deprima pentru lipsa de activitate. Este important să te gândeşti la toate aventurile pe care le veţi avea împreună de acum încolo şi poţi începe să plănuieşti “restul vieţii împreună”.

Banii la comun.

Ştiu că este o discuţie controversată, dar eu consider că este foarte dificil să fiţi separaţi din punct de vedere financiar. Pot apărea imediat discuţii. Cine câştigă mai bine, cine plăteşte facturile, acestea sunt discuţii ce distrug căsnicii.

Ideal este să va uniţi veniturile şi să stabiliţi bugetul împreună, când plătiţi şi ce. Banii sunt “ai voştri”, deci deciziile se iau împreună.

FSN – sau fără ştirea nevestei.Această expresie funcţionează în ambele sensuri. Stabiliţi însă de comun accord cât din venitul familiei să revină fiecăruia pentru cheltuieli personale. Indiferent dacă ieşi cu fetele, îţi cumperi o pereche de pantofi, sau îi cumperi lui cadou pentru ziua de naştere, ai nevoie de bani care să nu influenţeze bugetul stabilit pentru cheltuieli comune. Este valabil şi pentru el, nu uita.

Respectaţi-va în timpul discuţiilor în contradictoriu.

În primul an de căsnicie învăţaţi să trăiţi unul cu celălat, şi pot apărea momente de frustrare şi nervozitate. Este normal. Aşa că atunci când va certaţi, sau discutaţi în contradictoriu, nu uitaţi să va respectaţi şi să aveţi grijă cum vă exprimaţi. O să fiţi surprinşi cât de repede trece furtuna dacă vă iubiţi şi vă arătaţi respect.

Compromisul.

Vreţi să fiţi fericiţi împreună, dar pentru asta trebuie să fiţi în primul rând fericiţi individual. Dacă îl iubeşti şi doreşti că el să fie fericit, va trebui să înveţi să faci compromisuri. Dacă nu este o persoană ordonată şi pe tine te enervează hainele împrăştiate prin casă, nu face scandal. Încearcă să te gândeşti că şi tu ai defecte şi că uneori şi pe el îl deranjează anumite lucruri la tine. Învăţaţi să treceţi peste. Viaţa e plină de compromisuri.

Mult zgomot pentru nimic.

E important să ştii ce bătălii să alegi. Nu te lăsa afectată de fleacuri. Învăţaţi să iubiţi şi micile defecte ale fiecăruia.

Pe termen lung nu contează – tot ce contează este legătura puternică deintre voi.

Căsnicia este incredibilă şi plină de provocări. Mereu vor fi suişuri şi coborâşuri. Dar experienţele pe care le veţi avea nu vor face decât să vă unească şi mai mult, dacă urmezi sfaturile de mai sus.

Sursa

Distribuie articolul: