3 zile de DescOPERĂ, la mijloc de iunie! De pe 14 până pe 16 iunie 2019, pentru al patrulea an consecutiv, Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi va găzdui unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est: DescOPERĂ. În cadrul evenimentului vor străluci vocile de aur ale Moldovei.

Festivalul DescOperă este un eveniment muzical inedit, care scoate opera și muzica clasică din scena tradițională și o aduce în sânul naturii. Timp de 3 zile, spectatorii vor avea șansa să se bucure de vremea frumoasă, aerul curat, priveliștea mirifică și muzica clasică, interpretată live într-o scenă improvizată. Anul acesta, vizitatorii vor  asista la  spectacole muzicale cu artiști renumiți din țară și de peste hotare. Spectacolele vor fi dirijate de  Friedrich Pfeiffer din Austria și Tiberiu Soare din România.

Printre  artiștii care vor evolua în acest an la DescOPERĂ se numără soprana Valentina Naforniță, solistă la Opera din Viena, care va interpreta rolul Adinei în opera Elixirul Dragostei, pusă în scenă sâmbătă, 15 iunie și Ana Cernicova, solistă la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care va fi soprană în compoziția Perpetuum Mobile de Straus, la închiderea festivalului, duminică, pe 16 iunie.

Programul pentru cea de-a patra ediție, care se va desfășura de pe 14 până pe 16 iunie:

Bilete și informații sunt disponibile la Casele Teatrului Național de Operă și Balet, Casele Filarmonicii, Casele Palatului Național, Info-point Butuceni și online pe iTiket.md.

Nu rata ocazia de a lua bilet pe iticket.md la preț redus, până la 15 mai, pentru Opera Elixirul Vieții.

Festivalul de muzică clasică în aer liber DescOPERĂ a pornit de la ideea valorificării celei mai vizitate destinații turistice din Moldova, Orheiul Vechi și este singurul eveniment de acest gen din Europa de Sud Est. Satul Butuceni, locația festivalului, este parte a Rezervației Cultural Naturale „Orheiul Vechi” și asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă.

Festivalul DescOPERĂ aduce vizitatori și turiști care pot vizita siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute. Pentru a stimula turismul rural, în perioada desfășurării festivalului, pensiunile rurale din satele Butuceni și Trebujeni organizează masterclass-uri culinare inedite, ateliere de meșteșugărit, excursii cu căruța, barca și oferă biciclete pentru a face experiența rurală de neuitat și a extinde șederea turiștilor în regiune.

Numărul total de artiști implicați în cele trei seri de spectacol depășește cifra de 500.

Organizatorii evenimentului: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Evenimentul este susținut de către partenerii strategici Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.