„Mă numesc Nicoleta Negrescu am 17 ani li sunt o învingătoare a Cancerului”, așa își începe povestea tânăra care nu se oprește astăzi din activități extracurriculare, din acțiuni de voluntariat și din dedicație imensă cu care le face pe toate. Este de departe un exemplu pentru mulți dintre tinerii de azi nu doar prin implicare, ci și prin optimismul și încrederea cu care o face. Despre ce este cartea pe care vrea să o publice și ce indemn are Nicoleta pentru tineri, aflăm din materialul de mai jos.

A fost o minune că a scăpat de chin

„La vârsta de 14 ani am fost diagnosticata cu leucemie. De atunci viața mea  s-a schimbat totalmente. Am trecut prin chinuri îngrozitoare. Dar a fost o minune ca am scapat din groaznicul coșmar. După 1 an și jumatate de tratament am fost declarată ca învingătoare a Cancerului. Primul lucru care l-am făcut atunci a fost să mă gândesc cum mă pot implica personal să aduc și eu fericire copiilor bolnavi de cancer. Am devenit voluntară și am început a face activităţi cu picii bolnavi, care m-au îndrăgit foarte mult. De unde aveam motivație? Din simpla lor întrebare, atunci când le spuneam că plec: „Dar mâine o să vii?””, ne dezvăluie Nicoleta Negrescu.

Cancerul nu este condamnare la moarte

„Cancerul Nu învinge pe nimeni ci doar îi transformă pe oamenii obișnuiți în eroi – aceasta e lecția pe care eu am învățat-o și care vreau să devină subiectul unei cărți. Îmi doresc ca oamenii să înțeleagă că a fi diagnosticat cu cancer nu este o condamnare la moarte. Trebuie să afli de la cei care au supraviețuit cancerului cum să reziști tratamentului, cum să devii optimist, cum sa încurajezi alte persoane. Este vorba despre putere, răbdare, speranță și visuri. Eroina principala a cartii sunt eu. Povestesc în carte cum am aflat și cum, timp de 8 luni, spitalul a devenit pentru mine școală și casă și tot. Acolo am învățat lecții dure de viață, acolo m-am îndrăgostit prima dată. Cartea e gata, caut deja resursele cu care aș putea să o scot la tipar”, ne povestește Nicoleta.

Încurajările virtuale sunt pe termen scurt

„Nu am reușit încă să adun ceva pentru a scoate cartea. Am fost pe la foarte multe emisiuni, reportaje, articole, dar nici un leu nu s-a adunat. Sper să ajungă să vadă lumina tiparului cartea „Prin nori de lapte și venin” – titlu care reflectă viața mea, aflată între nori și venin. Norii erau viața mea la moment, laptele vine de la leucemie, iar venin de la dureri, chimioterapie”, explică tânăra.

AICI poți dona pentru susținerea Nicoletei Negrescu să publice cartea.

 

Face voluntariat pentru 10 proiecte

„Mulți mă întreabă „Când și cum le reușești pe toate?”, iar eu le spun că mă voi odihni la pensie. Acum vreau să ajut multe persoane care au nevoie de mine. Mi-am dat seama că oamenii nu se implică deoarece caută în orice doar partea financiară. Nu m-am gândit niciodată la timpul pe care îl petrec pentru cineva. Consider că voluntariatul mă ajută mult ca persoană, din punct de vedere moral. Activitățile mele se bazează pe caritate, activităţi cu copilașii bolnavi de cancer, târguri caritabile și încă foarte multe lucruri. Eu încet să îmi trăiesc viața în profunzimea ei, ajut copiii beneficiari de la „Little People” și „Save Life”, m-am implicat în activitățile „Nepoțeii Grijulii”, sunt voluntară la „Bucurie și Mișcare”, Run Pink Moldova, Consiliul Tinerilor, iar lista ar continua”, după spusele Nicoletei.

Orice luptă poate fi câștigată

„Când am înțeles că am învins cancerul, viața mea s-a schimbat total. Am înțeles cine sunt prietenii și am început a mi-i alege cu mare atenție. Mi-am schimbat regimul alimentar, mai bine zis mi-am schimbat viața total. Am învățat că fericirea e în fiecare lucru mărunt și trebuie să nu căutăm prea multe defecte, dar să ne inspirăm din pozitiv. Și, poate cel mai important, am început să mâ gândesc ce pot eu oferi, decât ce mi se dă”, ne spune Nicoleta, foarte zâmbitoare

Zâmbetul copiilor și recunoștința oamenilor îți dă aripi

„Consider că viața e prea scurtă ca să nu fim cu adevărat fericiți. Sunt sute și mii de momente dificile în viața unui om, dar indiferent de situație, omul este mai puternic decât destinul. Poți crea o lume mai bună, dacă începi să devii tu un om mai bun. În vara anului 2018 am avut parte de multe schimbări, de la viața personală, la alimentație și chiar liceu, dar parcă mai lipsea ceva. Am luat decizia de a ajuta oamenii, de a salva mai multe suflete și de a face să zâmbească oamenii. Voluntariatul îmi oferă o stare de bine. Nu există bucurie ți împlinire mai mare decât să trezesc zâmbetul pe buze oamenilor și copilașilor pe care îi ajut. Asta îmi dă aripi”, recunoaște tânăra.