De câte ori ți s-a întâmplat să fii șuierată în stradă, să fii numită pisicuță, să fii înghesuită într-un colț de către profesor, șef sau de coleg, care își permite să te atingă „din greșeală”? Dar se poate ajunge și la mai rău – poți deveni victima unui viol! Susține campania împotriva hărțuirii sexuale #Redmylips și poartă în luna aprilie #ROȘUPEBUZE.

Campania globală de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală

Cel mai recent episod din „Vlogul unei mame feministe”este despre hărțuirea sexuală. „Luna aprilie este despre perioada în care oamenii din toate colțurile lumii vor purta ruj de culoarea roșie. Pentru că în luna aprilie se poartă ruj roșu. #Redmylips este o campanie globală de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală, pornită să lupte împotriva miturilor legate de viol, să condamne deschis blamarea victimelor și să demonstreze sprijin pentru victimele violenței sexuale”, ne spune Alina Andronache.

De ce ruj roșu? De ce este asociat cu prostituția? Află mai mult despre campania #Redmylips2019 și susține victimele violenței sexuale purtând în fiecare zi din aprilie ruj roșu, #30daysRedLips.

Statistici

  • 63% din femeile din Republica Moldova s-au confruntat pe parcursul vieții cu un anumit tip de violență (psihologică, fizică sau sexuală) din partea soțului/partenerului. În același timp, doar 8,4% dintre femeile abuzate au raportat cazul la poliție (sursa: unfpa.org)
  • 1 din 5 femei este hărțuită sexual la locul de muncă
  • 1 din 5 femei este hărțuită sexual la locul de studii (sursa: progen.md)
  • Din totalul de violuri înregistrate în 2018, 63% din victime erau minore (sursa: lastrada.md).

Sursa: Facebook.com/VloguluneiMameFeministe

Vezi și: Cine decide pentru tine cât și când să stai acasă cu bebe-ul? Părerea unei mame despre concediul de îngrijire a copilului în RM (Video)