Cel mai grandios proiect de coding din Moldova, Orange #SuperCoders, vine în localitatea ta. În doar două zile, pe 10 și pe 17 noiembrie, 60 de ateliere gratuite de coding se vor desfășura în 30 de localități din țară.

La cea de-a treia ediție #SuperCoders sunt așteptați circa 1200 de copii, cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani. Aceștia vor învăța conceptele de bază de programare Scratch, tehnica drag&drop şi vor dezvolta proiecte Code for the Planet Challenge, ceea ce presupune ilustrarea prin joc a problemelor de mediu, precum încălzirea globală, consumul responsabil, reciclarea. Atelierele de codare vor fi ghidate de 30 de profesori, finalişti ai proiectului Burse de Excelență pentru profesori în IT al Fundației Orange Moldova, şi 30 de voluntari Orange Moldova.

Prin acest proiect grandios Orange își propune să contribuie la educația digitală a tinerei generații și să dezvolte abilități pentru o educație de calitate. La #SuperCoders, copiii învață cum să folosească timpul petrecut la calculator în mod util, iar programarea se transformă într-o adevărată aventură digitală. Ei pot crea jocuri logice, animații scurte prin care asamblează segmente logice și ”dau viață” personajelor. Aceste acțiuni elementare sunt extrem de instructive, dezvoltă gândirea logică, creativitatea, precum și deprinderea de a lucra în echipă.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova a declarat: „Educația digitală este răspunsul nostru la cerințele care au apărut odată cu era tehnologiilor și la necesitatea de a dezvolta competențe necesare pentru a face față provocărilor actuale. Orange Moldova susține activ eforturile autorităților în promovarea modulului Educația digitală și în dezvoltarea competențelor digitale la tineri. Proiectul #SuperCoders este o formă captivantă de a învăța în mod simplu, distractiv și inovativ, precum și o oportunitate unică de a trăi experiențe noi și utile. Ne bucurăm că #SuperCoders are o mare popularitate în rândul copiilor și al părinților și ne dorim ca acest proiect de coding de talie națională să contribuie la alinierea Republicii Moldova la cerințele erei digitale”.

Cum participăm la #SuperCoders?

Vezi Lista cu instituțiile de învățământ în care se vor desfășura atelierele de programare informatică și selectează localitatea unde dorești să participi. Completează Formularul de participare la #SuperCoders până pe 5 noiembrie 2018. Ulterior, vei fi contactat de organizatori, care îți vor oferi detalii despre workshop.

Înscrierile se fac în baza regulii primul venit, primul servit, așadar, grăbește-te să completezi formularul de participare. Temele abordate în cadrul atelierelor în cele două zile vor fi identice, astfel încât dacă nu reușești să te înscrii la atelierul din 10 noiembrie, vei fi înscris la cel din 17 noiembrie.

Mai multe informaţii despre regulamentul programului, detalii organizatorice, dar și alte informații despre coding găsiți pe https://www.orange.md/supercoders.

Proiectul este implementat de Centrul de Informaţii Universitare.

Angela MUŞET, Directorul Centrului de Informaţii Universitare: „La ediția 2018 a atelierelor Orange #SuperCoders & Code for the Planet Challenge sunt invitaţi toţi copiii care sunt pasionaţi de calculator şi lumea codingului și care se îngrijorează de starea mediului înconjurător. Astfel, în cadrul atelierelor, participanţii vor face cunoştinţă cu primele concepte de programare şi logica matematică. Cu ajutorul unui grup de traineri, copiii vor învăța să creeze animaţii, povestiri interactive şi jocuri prin tehnica drag&drop, utilizând limbajul de programare Scratch, inclusiv vor crea proiecte ce vor avea drept scop reducerea poluării naturii și îmbunătățirea calității vieții. Participarea la proiect este absolut gratuită.”

Despre #SuperCoders

#SuperCoders este un proiect internaţional, dezvoltat de Grupul Orange, începând cu anul 2014. Proiectul reprezintă un eveniment internaţional desfăşurat în Săptămâna Europeană a Codului, în 17 state în care este prezent Grupul Orange: Belgia, Franța, Niger, Botswana, India, Polonia, Camerun, Italia, România, Coasta de Fildeș, Mali, Senegal, Egipt, Maroc, Tunisia, Spania şi Moldova. #SuperCoders a fost lansat în Republica Moldova în 2016, iar succesul acestuia a permis transformarea proiectului în unul de talie naţională. Această iniţiativă vine să complementeze proiectul Orange Digital School cu o componentă nouă, şi anume, educaţia digitală pentru cei mici.

P.

Distribuie articolul: