Acest desert este un adevărat răsfăț pentru zilele caniculare de vară. Pe cât de simplu se pregătește, pe atât de gustos este. Puteți înlocui coacăza neagră cu afine, zmeură, mure, coacăze roșii.

INGREDIENTE pentru patru porții:

  • 100 g biscuiți digestivi,
  • 25 g unt,
  • 120 g coacăze negre,
  • 3 linguri zahăr tos,
  • 120 ml apă,
  • 1 linguriță amidon,
  • 250 g mascarpone,
  • 50 g zahăr pudră,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură zahăr pudră,
  • 4 frunze mentă pentru decor.

PREPARARE:

Biscuiții pisați sau măcinați se amestecă cu unt,  se freacă bine în mână pentru a se încorpora untul, apoi se împart egal în pahare și se presează ușor.

Brânza mascarpone se mixează cu zahărul pudră. Separat facem același lucru cu frișca și o lingură de zahăr până aceasta devine tare, ca mai apoi să o amestecăm cu mascarpone. Crema obținută se împarte în cele 4 pahare care mai apoi se dau la rece.

Între timp, punem la fiert 100 g coacăze spălate și curățate de codite cu zahar tos și apă, timp de 3-4 minute. Se scoate de pe foc, se strecoară siropul obținut și îl amestecăm cu amidon. Se pune din nou pe foc pentru 30-60 secunde, amestecând constant. Luăm de pe foc, lăsăm să se răcească și punem apoi peste mascarpone.  Decorăm cu coacăzele rămase și cu mentă!

Savurați cu plăcere!

Sursa: divainbucatarie.ro

Vezi și: Păstăi scăzute cu usturoi. Sunt perfecte chiar și pentru o cină ușoară

Distribuie articolul: