Mergi des la degustări de vin? Profa de vin Anastasia Sărătură le dă trei sfaturi celor care vor să-își ridice experiența la un alt nivel.

1. Când vă pregătiți de o degustare de vin, evitati apa de colonie sau alte creme, uleiuri aromate, chiar și aftershave-ul, care câteodată este atât de parfumat încât aroma lui persistă foarte îndelungat și poate influența analiza olfactivă a vinului.

2. Pentru doamne/domnișoare, nu se recomandă folosirea rujului de buze, pe motiv ca ele pot contine proteine care pot interacționa cu taninurile din vin și pot intensifica efectul de gura pungă.

3. Nu se recomandă să serviți cafea înainte de degustare sau să vă spălați pe dinți. Consumați apă plată și categoric sa evitați produsele condimentate, iuți, sau pipărate. Aceastea vor face ca vinul vostru sa fie neplăcut, astringent sau chiar arzător la gust.

Află când avem următoarea degustare la Școala Vinului și vino pregătit. Ești invitat/ă!

Distribuie articolul: