Toamna fără dovleac, nu este toamnă. În plus dovleacul trebuie consumat din abundență în această perioadă, pentru uriasele sale beneficii pentru sănătate. Salată de dovleac este o excelentă rețetă vegetariană de care o să te îndrăgostești.


Ingrediente:

-500 g dovleac galben

-2 căței de usturoi

-o linguriță de condimente pentru legume

-4 linguri de ulei

-200 g năut fiert

-1 ceapă roșie

-1 legătură pătrunjel

-sucul de la o lămâie

-sare, piper

Mod de preparare:

1.Se curăță și se taie în cubulețe dovleacul. Se pune într-un vas și se adaugă 2 linguri de ulei și amestecul de condimente. Se amestecă bine și se așează într-un strat într-o tavă care merge la cuptor. Se coace dovleacu pentru 40 de minute la foc moale.

2.Se toacă ceapa peștișori, se adaugă năutul și pătrunjelul tocat mărunt.

3.Se pisează cățeii de usturoi, se adaugă 2 linguri de ulei și se amestecă bine. Se pune sucul de lămâie și se adaugă 3-4 linguri de apă.

4.Când dovleacul este copt, se adaugă peste ceapă și năut. Se amestecă ușor. Se servește simplă sau alături de felii subțiri de pâine prăjită.

Poftă mare!