Dureri de cap, disconfort bucal și gingival - sunt toate caracteristici ale apariției molarilor de minte. Când aceștia trebuie extrași, dar și ce simptome trebuie să ne dea alarmă ne povestește stomatologul Elena Popova.

„Cel mai frecvent, molarii de minte sunt incluși sau blocați în spatele molarilor numărul doi și sunt foarte dificil de curățat. Tartrul (piatra), împreună cu accesul redus pentru realizarea igienei orale, determina inflamarea care poate duce la infecție, carii sau afecțiuni gingivale”, explică stomatologul MelaDent Elena Popova.

Specialistul ne explică și care sunt cele mai des întâlnite probleme, asociate molarilor de minte:

1. „Durerea și tumefierea: Sunt cauzate de inflamație (pericoronarită) sau infecția țesutului gingival.

2. Carii: Cariile pot apărea pe molarii de minte sau pe suprafața radiculara a molarilor numărul doi. Acestea sunt dificil, uneori chiar imposibil, de tratat.

3. Chisturi la nivelul maxilarului: Chisturile determina o distrugere semnificativa a osului și deteriorarea structurilor înconjurătoare (dinți, nerv, maxilar). Unele devin destul de mari și slăbesc osul maxilarului, existând riscul de fractura.

4. Deplasarea dinților vecini: molarii de minte, pot reprezenta un factor care contribuie la înghesuirea dinților. Deseori, se recomanda de a extrage molarilor de minte pentru a preveni deplasarea dinților.”

Orice disconfort bucal ați avea, fie că este el cauzat de molarii de minte, fie că de alți dinți, specialiștii recomandă să vă adresați stomatologului, care va remedia și vă va propune cele mai indicate metode pentru tratament și remedierea problemelor.

 

Distribuie articolul: