În fiecare zi, ascultăm zeci de sfaturi despre regulile de îngrijire a tenului. Unele funcționează, altele ne fac rău pielii. Însă circulă și multe concepții false, pe care unii oameni le mai cred. Ai grijă de tenul tău și urmează sfaturile  experților. Noi am selectat 9 concepții false despre îngrijirea pielii care să te ajute în rutina ta.

Ai nevoie de cremă de protecție solară doar atunci când este soare

Atunci când pielea este expusă la soare, celulele pielii se deteriorizează. Acest lucru poate duce la îmbătrânire prematură, riduri și pete întunecate. Secretul anti-îmbătrânire și al protejării pielii tale este SPF-ul (factorul de protecție solară).  SPF-ul ar trebui să fie o parte zilnică a rutinei tale de dimineață, indiferent de cum arată vremea. Se recomandă să folosiți SPF în fiecare zi.

Ar trebui să renunți la cremele hidratante dacă ai pielea grasă

Cremele hidratante sunt unele dintre cele mai importante elemente în rutina de îngrijire. Pielea grasă produce mai mult sebum pentru a compensa lipsa de hidratare a pielii. O cremă hidratantă special concepută pentru pielea grasă va satisface cerințele de hidratare ale pielii tale fără să îți lase pielea grasă sau uleioasă.

Dacă ai tenul gras trebuie să te speli pe față de mai multe ori pe zi

Dacă te lupți cu acneea sau ai pielea excesiv de grasă, este ușor să crezi că spălarea frecventă a feței te va ajuta. Dar, contrar acestui lucru, spălarea excesivă îți poate lipsi fața de uleiul natural al pielii, provocând o secreție mai mare de sebum. Acest lucru ar putea să  înfunde porii, să agraveze acneea sau să îți facă tenul și mai gras. Să nu uităm de uscăciune și mâncărimi. Așadar, spală-te pe față doar de două ori pe zi, dimineața și la sfârșitul zilei. În plus, poți lua în considerare curățarea feței și a corpului pentru a face față transpirației și murdăriei, dacă faci sport.

Produsele scumpe sunt cele mai bune

O rutină simplă și consecventă este mai bună decât orice marcă de designer de îngrijire a pielii. Important e să alegeți produsele care vi se potrivesc. Un produs mai ieftin poate fi mai benefic pentru tenul tău decât unul scump. Alege produsele în funcție de ingrediente și nevoile tale, nu de preț.

Uleiul de măsline ne ajută să combatem ridurile

Deși uleiul de măsline are mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi faptul că este o sursă bună de grăsimi sănătoase și antioxidanți, nu este un tratament dovedit pentru riduri. Așadar, nu-l folosi pentru ten.

Pasta de dinți tratează acneea

Nu folosi produse care nu sunt destinate pentru îngrijirea pielii. Folosirea pastei de dinți  va irita tenul și poate provoca răni și arsuri.

Nu ai nevoie de o cremă pentru ochi

Crema de ochi nu e un element indispensabil în rutina ta. Totuși dacă alegi o cremă pentru ochi cu  ingredientele potrivite, te va ajuta cu siguranță la diferite probleme ale pielii. Folosiți o cremă de ochi cu cofeină și ingrediente precum acidul hialuronic, vitamina C și retinol pentru a controla inflamația, a elimina ridurile și cearcănele și a oferi pielii un aspect luminos. Dacă nu ai aceste probleme, nu ai nevoie de o cremă pentru ochi.

Dacă ai senzația de arsură a pielii,  înseamnă că produsul funcționează

Produsele de îngrijire a pielii nu ar trebui să provoace senzația de arsură niciodată.  O mică furnicătură poate fi normală când vine vorba de unele produse, dar usturimea sau arsura este un semn că acesta nu ți se potrivește. Ar putea indica faptul că ai pielea sensibilă sau ar putea însemna că ai o reacție alergică  la unul dintre ingrediente.

Apa caldă  deschide porii pentru o curățare mai bună

Nu ar trebui să te speli niciodată pe față cu apă fierbinte. Aceasta  îți poate afecta pielea, deoarece o lipsește de bariera sa naturală de protecție și o usucă. În plus, afecțiunile comune ale pielii, cum ar fi rozaceea și eczema, pot fi declanșate de apa fierbinte. Apa călduță este ideală pentru a te spăla fața, dar și apa rece are beneficii. Apa rece îți întinerește aspectul pielii, reduce cearcănele și ajută la stimularea circulației. De asemenea, ajută și în cazul iritațiilor legate de acnee.