9 mai este poate una dintre cele mai controversate dăți din calendar, iar lucrul ăsta se datorează felului în care fiecare alege să o interpreteze. Unii zic că 9 mai este despre Ziua Victoriei, alții susțin că e Ziua Europei. Hai să vedem ce zic artiștii de la noi, în rândurile lor, oare la fel opiniile sunt împărțite?

Recent, Natalia Gordienko, în cinstea zilei de 9 mai, a postat un video pe pagina ei de Facebook, în care alături de alți colegi de scenă printre care Olia Tira, Serj Kuzenkoff, Serj Ialovitski și Alexei Botnariuc, interpretează o piesă în limba rusă dedicată Zilei Victoriei.

„Cu multă admirație, atenție și respect, vă felicit cu Ziua Victoriei! Să ne fie binecuvântate amintirile despre eroii noștri, le mulțumim pentru pace, și ne închinăm până-n pământ pentru dreptul de a nu trăi în oroarea războiului. Fie ca nici o generație să nu cunoască ce e pierderea și durerea. Fie ca acțiunile, curajul și bărbăția să inspire omenirea, iar această sărbătoare să ne lase doar cu lacrimi de fericire și o firavă bucurie, unind sufletele noastre”, a scris Natalia alături de video postat.

În aceeași ordine de idei, și trupa „DoReDos” a postat un video pe pagina de Facebook cu o felicitare în contextul Zilei Victoriei.

„Felicitări cu Ziua Victoriei! Acum 75 de ani, această zi a fost visul a milioane de oameni, speranța pentru care trăiau și mureau. Și, mulți ani de atunci celebrăm regulat Ziua Victoriei. Vă dorim viață lungă, în pace și fericire, bunătate, prosperitate și patriotism, demnă de amintirea compatrioților noștri învingători!”, au scris aceștia.

Pe de altă parte, în această zi, alții sărbătoresc Ziua Europei. Spre exemplu, prezentatoarea TV, Julia Sandu, a postat pe pagina ei de Facebook un video cu mai mulți copilași talentați care interpretează cântece în mai multe limbi, iar alături de postare a scris și o felicitare cu ocazia Zilei Europei.

Felicitări cu Ziua Europei!!!

Picături Muzicale a realizat un video online dedicat Zilei Europei!!! Mi-e dor enorm de voi!!! Sunteți cei mai bravo! Vă iubesc!!! ❤

Vizionare plăcută”, a scris Julia.

Iar un grup de instrumentaliști format de Adriana Babin, Misha Grossu, Petru Moiseev, Nikita Morozov au distribuit în Facebook un video la care au muncit mai mult de o săptămână.
„Ne-a luat mai mult de o săptămână ca să filmăm acest video, asta ținând cont de situația de pandemie. Atăzi, fiind Ziua Europei, noi suntem mai mult decât fericiți să împărtășim acest rezultat cu voi, oameni iubitori de artă și muzică, așa cum muzica este ceea ce ne unește, la fel cum Europa unește cele 27 de țări.
Referitor, la data de 9 mai, un grup de elevi de la  Liceul „Ștefan cel Mare” din Chișinău, au meditat împreună asupra semnificației sărbătorilor „Ziua Europei” și „Ziua Victoriei” pentru cetățenii Republicii Moldova, iar rezultatul muncii lor a fost încărcat și în Youtube. Vezi mai jos ce părere au tinerii, în legătură cu această dată.
Sursa video: Facebook & Youtube