Cat dureaza ca sa ajungi la marele moment? Ce trebuie sa faci si in ce pozitie? Si este, oare, posibil, sa ajungi la orgasm de fiecare data cand faci sex? Iata cateva intrebari la care site-ul Womanshealthmag.com raspunde, pe rand, alcatuind un top 9 lucruri pe care poate ca nu le stiai despre orgasm. 

1. Există mai multe feluri în care poți ajunge la orgasm. Stimularea clitoridiană e cea mai sigură și cea mai cunoscută, însă nu e singură. Mai există și orgasm vaginal sau orgasm multiplu, de exemplu.

2. Există posibilitatea de a atinge orgasmul doar prin stimularea sfârcurilor. E perfect adevărat și probat.

3. Preludiul nu este opțional, dacă vrei să ajungi la orgasm. Cu cât vă atingeți și vă mângâiați mai mult, cu atât toate astea favorizează orgasmul.

4. Sexul oral este una dintre cele mai bune modalități de a atinge punctul culminant. Pentru majoritatea femeilor e greu să ajungă la orgasm doar prin penetrare vaginală.

5. La fel și masturbarea. Sigur te duce acolo, în punctul culminant. Așa că poate îi împărtășești și lui câteva din secretele tale.

6. Durata medie a unui ogasm este de 20 de secunde. În tot acest timp, ai contracții ritmice la aproximativ 8 secunde fiecare și le poți face și mai puternice cu exerciții Kegel.

7. Poți avea orgasm când faci sport. Mai ales dacă sala la care mergi tu e așa aglomerată…

8. Poți avea un orgasm în timp ce naști. Este o afirmație perfect valabilă și demonstrată, deși foarte ciudată.

9. Există posibilitatea să ai un orgasm doar declanșându-l mental. E suficient să te concentrezi pe tine însăți și să dai voie tuturor fanteziilor tale să zburde.

Citește și: De ce nu toate femeile cunosc orgasmul? Motivele explicate de specialist

 

Distribuie articolul: