Masca de față textilă este metoda rapidă și sigură de a hidrata și ilumina tenul în doi timpi și trei mișcări. Vezi mai jos câteva trucuri care te vor ajuta să obții un efect maxim din acest remediu de frumusețe.

1. Curățarea tenului

Prima și cea mai importantă regulă este tenul curat: fără machiaj, fără cremă hidratantă sau de protecție, etc. În schimb puteți aplica un ser care va servi drept ghid și va intensifica efectul măștii. Pașii ideali sunt: demachiantul, scrub-ul sau gomajul, loțiunea tonică, serul și apoi masca de față.

2. Compoziția măștii

Căutați ingrediente speciale în compoziție, în funcție de rezultatul dorit. Dacă doriți să vă hidratați generos pielea, folosiți măști cu acid hialuronic, glicerină, mucină de melc. Pentru efectul de calmare al pielii căutați masca să conțină camelie, extract de frunze de aloe, vor elimina și ameliora petele pigmentare Vitamina C, Centella asiatică. Măștile anti-îmbătrânire conțin grapefruit. Masca în sine trebuie să fie realizată dintr-un material de calitate.

3. Hidratarea pielii din jurul ochilor

Masca textilă nu se aplică de zona din jurul ochilor, dar acest lucru nu înseamnă că nu necesită atenție. Aplicați masca specială pentru ochi (eyepatch).

4. Locul potrivit și ora potrivită

Cel mai potrivit moment de a purta o mască este seara, în weekend, relaxându-vă în baie. Folosiți o mască de țesătură – ea va funcționa mai eficient datorită porilor deschiși de aburii din încăpere.

5. Mai mult nu înseamnă mai bine

Măștile din țesătură au rost, de obicei, să se păstreze timp de 15-20 de minute. Acest timp este suficient pentru ca pielea să se recupereze și să se hidrateze. Nu păstrați masca mai mult timp și, mai ales, nu adormiți cu ea pe față – masca va începe să se usuce și va absorbi umezeala din piele.

6. Întoarceți masca

Masca este imbibată generos cu substanțe benefice, astfel, de ce să nu utilizați ambele părți ale acesteia. După 10 minute, întoarceți masca pe cealaltă parte – deci dublați doza de hidratare.

7. Masajul facial

Pe măsură ce îndepărtați masca, faceți un ușor masaj facial. Din partea de jos a gâtului, mergeți cu vârful degetelor până spre bărbie, de la bărbie până la colțurile exterioare ale buzelor și ale urechilor, de la aripile nasului către temple, etc. Acest lucru va crește fluxul de sânge și va face pielea să strălucească.

8. Nu vă opriți

Pentru un efect mai puternic după mască, utilizați produsele de îngrijire obișnuite: hidratare și protecție solară, precum și crema pentru zona din jurul ochilor.