Opt tineri au murit şi alţi 300 au fost răniţi la un festival de muzică din Texas. Tragedia a avut loc când fanii s-au îmbulzit pentru a ajunge mai aproape de scenă în timpul unui concert al rapperului Travis Scott, partenerul lui Kylie Jenner. Cu puţin timp înainte de a se forma busculada, Drake urcase şi el pe scenă ca invitat-surpriză, scrie observatornews.

Ca într-un film de groază, poliţia şi paramedicii acordă primul ajutor celor căzuţi la pământ, în timp ce restul tinerilor se distrează pe ritmurile muzicii. Sunt clipele de coşmar de la concertul lui Travis Scott, după ce sute de oameni s-au călcat în picioare pentru a ajunge mai aproape de scenă.

În zona VIP, erau atât de multe trupuri pe jos, oamenii care au leşinat erau scoşi din mulţime, iar medicii încercau să-i resusciteze, îi întorceau pe o parte. Aveau feţele înnegrite, albastre. Nu am mai văzut cum arată moartea niciodată.

În timpul haosului, rapperul şi-a întrerupt de mai multe ori prestaţia şi a cerut paznicilor să intervină.

Cu toate acestea, concertul a continuat chiar şi atunci când ambulanţele se aflau în mulţime. Inclusiv Kylie Jenner, partenera lui Travis Scott, a fost criticată după ce a postat imagini de la concert în care apare şi o ambulanţă.

Larry Satterwhite, reprezentant Poliţia Houston: „Se pare că totul s-a întâmplat într-un interval de câteva minute. Dintr-o dată, am avut mai mulţi oameni căzuţi la pământ, unii au intrat în stop cardio-respirator”.

Pentru unii dintre ei, medicii nu au mai putut face nimic. Cea mai tânără victimă este un copil de 10 ani. 300 de oameni au fost trataţi la un spital de campanie din Houston. Este finalul tragic al unui festival la care au luat parte 50.000 de oameni şi care a fost aşteptat un an din cauza pandemiei. Evenimentul Astroworld a fost organizat de Travis Scott, iar acum oamenii cer ca rapperul să fie tras la răspundere.

Șeful poliției municipale, Troy Finner, a declarat că Departamentul de Omucideri și Narcotice a deschis o anchetă penală, în urma unor rapoarte neconfirmate, conform cărora cineva din public „injecta alte persoane cu droguri”, potrivit Reuters.

În prima sa declarație de la tragedie pe Twitter, Travis Scott a mulțumit poliției și serviciilor de urgență și a spus că va ajuta comunitatea din Houston și va sprjini familiile afectate. Ulterior, într-un mesaj video pe Instagram, în care încuraja pe oricine are informații despre incident să contacteze autoritățile .

Aproximativ 50.000 de persoane au participat la evenimentul de acum două zile, desfășurat în aer liber. După incident, festivalul a fost anulat. Amintim că Travis Scott lansează linii de adidași și hanorace!

Distribuie articolul: