Pentru multe dintre noi unghiile sunt doar un suport pentru cele mai frumoase lacuri de unghii și le folosim în tot felul de scopuri fără a ne gândi nici măcar o secundă la ele.

Ei bine, după ce vei citi textul de mai jos, s-ar putea să îți reconsideri părerea despre ele. Iată câteva lucruri ciudate pe care probabil nu le știai despre unghiile tale.

Primatele sunt singurele animale care au unghii
Tehnic vorbind, numai oamenii și maimuțele/cimpanzeii au unghii, în rest vorbim despre gheare.

Unghiile bărbaților cresc mult mai repede decât cele ale femeilor
Poate părea ciudat, însă este adevărat. Singura excepție este atunci când o femeie este însărcinată deoarece în acea perioadă unghiile îi cresc mai repede. Un alt lucru ciudat este că, pe perioada verii, unghiile cresc mult mai repede, indiferent că vorbim despre femei sau bărbați.

Unghiile tale au o rată de creștere diferită
În medie, unghiile cresc aproximativ 3,5 mm pe lună. Cu toate acestea, unghia degetului mijlociu crește cel mai repede în schimb ce unghia degetului mic are cea mai scăzută rată de creștere. De asemenea, unghiile de la mâini cresc mult mai repede decât cele de la picioare, însă acestea sunt de două ori mai groase.

Tăiatul unghiilor le ajută să crească mai repede
Dacă te gândești că unghiile îți vor crește mai repede dacă nu folosești forfecuța sau unghiera, adevărul este că ele cresc mai repede dacă sunt tăiate în mod regulat.

Scrisul la calculator este benefic pentru unghiile tale
Deși poate îi enervează pe cei din jur dacă ai căpătat obiceiul să bați cu unghiile în masă, adevărul este că nu dăunează sănătății unghiilor tale, ci, din contra, le stimulează rata de creștere. Același lucru este valabil și pentru scrisul la calculator.

Petele albe de pe unghii indică grave probleme de sănătate
Cu siguranță ai auzit că, dacă pe unghiile tale se observă pete albe, acest lucru înseamnă că ai o deficiență de calciu. Nu este neapărat adevărat. Este foarte posibil că acea pată albă să fie doar un loc în care ai lovit unghia sau în care a fost exercitată o presiune mai mare decât e normal.

Consumul de apă este esențial pentru unghii sănătoase
Unghiile tale pot indica starea generală a sănătății. Unghiile uscate, care se exfoliază, care sunt mate, pot indica faptul că suferi de deshidratare.

Există un motiv bine întemeiat pentru care ai cuticule
Deși multe dintre noi încă mai fac acest lucru, tăierea cuticulelor ar trebui interzisă. În special în saloane. Știai că, atunci când le tăi, te expui la riscul de a te infecta? Principalul scop al cuticulelor este să îți mențină unghiile hidratate și să țină bacteriile la distanță.

SURSA

Distribuie articolul: