Uneori o relație se poate transforma dintr-o poveste de dragoste, într-o poveste plină de tensiune care este în stare să te abuzeze emoțional. Adevărul este că uneori bărbații își doresc să te controleze prea mult, iar acest lucru ar putea să te intimideze. Vezi mai jos câteva semne la care să atragi atenția ca să-ți dai seama dacă partenerul tău își dorește să-ți controleze viața. 

1.Încearcă să dea vina pe tine

Face tot posibilul ca să te convingă și te facă crezi relația pe care o aveți este una destul de normală, chiar dacă tu ești de o altă părere, el îți va oferi exemple pentru a te liniști. Încearcă dea vina pe tine pentru ești împotriva lui și nu poți înțelege dragostea pe care vrea ți-o ofere. Mereu va arunca săgețile spre tine și nu-și va recunoaște micile greșeli.

2. Încearcă să te izoleze de cei dragi 

Singurul mod în care poate obține controlul asupra ta este dacă te izolează de persoanele din jurul tău. Acest semn prezintă un grad ridicat de manipulare. Dacă partenerul te controlează, este posibil nu accepte ca tu petreci timp cu oamenii importanți din viață ta și încerce determine fii împotriva acestora scoțând la iveala tot felul de lucruri urâte despre ei.

3. Simți că trebuie să ascunzi lucruri mărunte de el

Există multe secrete mici pe care simți trebuie le păstrezi doar pentru tine deoarece iți este teamă de ce va spune, de cum te va judeca, de cum va reacționa. Nu te simți comod să-i spui despre lucrurile care ți se întâmplă zilnic fiindu-ți frică de reacția lui.

4. Îți urmărește fiecare acțiune

Crede are toate drepturile știe ce faci în permanență. Indiferent dacă te spionează în secret sau iți cere în mod direct împărtășești absolut totul, trebuie știi aceasta este o încălcare a limitelor sănătoase în relații.

5. Te percepe ca pe un copil 

În relația de cuplu nu sunteți egali. Simți ești un copil în preajma lui deoarece întotdeauna are anumite reguli și norme strice pentru tine. Aceasta este o formă de proiecție care poate fi văzută ca măgulitoare pentru început, însă foarte dăunătoare în timp.

6. Este foarte critic

Poți încerca te convingi această critică a lui este justificată sau te ajută devii o persoană mai bună. Însă fii foarte atentă la modul în care ești criticată și la lucrurile pentru care ești criticată. Pentru dacă nu este vorba o critică constructivă, atunci iți va fi tot mai dificil te simți acceptată, validată și iubită cu adevărat.

Sursa

Distribuie articolul: