Nu fiecare își poate permite să-și înnoiască garderoba în fiecare sezon achiziționând haine care sunt în vogă. Adevărul este că nu este nevoie să cheltui o avere dacă îți dorești să te îmbraci cu stil și poți cu ușurință să fii șic cumpărând de la second hand. 

Este adevărat, femeile parcă nu au niciodată suficiente haine şi oricât de neîncăpător ar părea dressingul, întotdeauna se mai găseşte loc pentru un nou articol vestimentar. Dar să știi că, pentru a te bucura de o garderobă frumoasă, cu piese din materiale de calitate, nu este întotdeauna necesar să cheltuieşti o avere.

Poţi lua în calcul şi varianta achiziţionării hainelor de la second hand, unde vei găsi numeroase piese vestimentare originale, la prețuri potrivite pentru orice buget. Unele dintre acestea provin chiar de la branduri renumite și multe dintre produse sunt noi, cu etichetă.

Iată top realizat de cosmopolitan.ro, cu  6 reguli de care să ți-i cont dacă vrei să cumperi haine şic de la second hand pentru a-ţi reîmprospăta garderoba cu articole vestimentare noi, la preţuri accesibile.

Îmbracă-te confortabil

După ce întocmești o listă cu cele mai cool magazine de second hand din oraşul tău, e momentul să te îmbraci confortabil şi să porneşti la drum. Atâta timp cât porţi haine comode şi largi, vei putea să probezi toate obiectele vestimentare care îţi plac.

Având în vedere că acest proces poate dura şi câteva ore, nu este indicat să porţi tocuri sau haine mulate, pentru că te vor incomoda în timp ce mergi de la un magazin la altul. Un exemplu de outfit potrivit pentru goana prin magazine poate fi format dintr-o pereche de mom jeans, o bluză ovsersize şi cei mai comozi tenişi din garderobă.

Setează-ți un buget

Chiar și atunci când cumperi haine de la second hand,  trebuie să-ți stabilești un buget. E drept că majoritatea au preţuri mai mult decât accesibile și tentația e mare, dar ar fi bine să nu exagerezi şi să te rezumi la obiectele cu adevărat necesare. Încearcă să ai întotdeauna bani cash, pentru a şti exact cât cheltui.

Rezervă-ți timp și nu-ți pierde speranța

Ai nevoie de răbdare ca să descoperi comorile din magazinele de haine second hand, și de optimism ca să treci peste dezamăgirea că rochia impecabilă pe care ai găsit-o nu este pe mărimea ta. Continuă să cauți și află când sunt reînnoite stocurile, ca să revii la momentul potrivit.

Orientează-te către magazinele online

Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție ca să cercetezi cu atenție oferta din magazinele fizice second hand, mizează pe cele online. Acestea îţi oferă o flexibilitate mult mai mare şi te ajută să economiseşti timp preţios.

Vei putea să găseşti, împărţite pe categorii, toate hainele pe care ţi le doreşti, dar şi genţi, încălţăminte sau diverse accesorii. Cu doar câteva click-uri, haine pot ajunge direct la uşa casei tale, fără a mai fi nevoie să alergi dintr-un magazin în altul.

Alege haine pe mărimea ta

Când vezi preţurile pe care le au chiar şi cele mai pretenţioase haine de brand, rişti să cumperi tot ce îţi vine la îndemână, indiferent de mărime. Nu pica în capcană! Cumpără, de fiecare dată, haine care sunt mărimea ta şi care se ajustează pe corp.

Chiar dacă plăteşti o sumă modică pe un palton care este cu trei numere mai mari, vei plăti mai mult ca să îl modifici într-un atelier de croitorie. În acest fel, investiţia nu va fi una înţeleaptă și riști să nu porţi niciodată obiectul vestimentar pe care l-ai ales.

Probează

Ca de fiecare dată când cumperi articole vestimentare, probarea acestora te poate scuti de bătăi de cap și regrete. Multe dintre magazinele second hand au o politică de retur flexibilă, dar trebuie să ții cont că opţiunile în ceea ce priveşte mărimea sunt mult mai reduse decât în cazul hainelor noi.

Verifică hainele

În magazinele second hand vei găsi articole vestimentare extrem de accesibile ca preţ, însă trebuie să analizezi cu mare atenţie fiecare produs, pentru a te asigura că nu are defecte ireparabile. O cusătură desfăcută se remediază ușor, dar o pată veche de vopsea nu poate fi îndepărtată. Verifică fiecare produs în parte, cu grijă – nimeni nu se va supăra că o faci!

Când optezi pentru haine și accesorii second hand, contribui la conservarea resurselor naturale, economisești bani și îți creezi, în același timp, o garderobă originală. Ca să faci niște achiziții bune ai, însă, nevoie de răbdare. Urmează sfaturile de mai sus când cumperi piese vestimentare second hand și te vei bucura de câteva avantaje pe care produsele noi, de serie, rareori ți le oferă.

Foto: Instagram.com

Vezi și: Lilu, sexy și stilată într-o ținută de 100 de lei, la un eveniment monden (Foto)