Ne pregătim de sărbătorile de iarnă. Analizăm evenimentele și ne stabilim prioritățile. Însă, niciodată nu ar trebui să uiți de sănătatea fizică și mintală. Întotdeauna pune-te pe primul loc. În noul an, cel mai important obiectiv al tău ar trebuie să fie: Fericirea. Noi vom enumera 7 obiceiuri care te vor ajuta să-ți îmbunătățești viața și să fii mai fericită.

Cercetările au dovedit de nenumărate ori că oamenii fericiți duc o viață mai bună, sunt mai sănătoși și chiar trăiesc mai mult. Anumite obiceiuri te pot ajuta să devii mai fericită și să ai o viața mai bună. Oricine are zile proaste, probleme, neplăceri,  dar sunt atât de multe metode care ne vor ajuta să trecem peste orice dificultate din viața noastră.

  1. Nu uita de exercițiile fizice

Exercițiile fizice sunt unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face zilnic. Exercițiile fizice eliberează endorfine care te fac să te simți bine, îți îmbunătățesc starea de spirit și îți dau mai multă energie. Ducem o viață sedentară, stăm o mulțime de ore în fața ecranului. Corpul nostru are nevoie de mișcare.

  1. Acordă-ți timp

Pune pauză vieții tale și ai grijă de tine. Fii singură cu propriile tale gânduri. Găsește-ți timp în fiecare zi să te detașezi de lume, chiar și pentru doar 15 minute. Uneori, trebuie să fii leneșă, astfel, îți încarci bateriile. De asemenea, ai putea scrie într-un jurnal toate gândurile și evenimentele. Notează realizările și lucrurile bune care ți s-au întâmplat. Astfel, oricând te simți tristă, poți reciti paginile de fericire din jurnal. Viața ar fi plictisitoare dacă ar fi totul roz.

  1. Fă-ți o rutină

A avea o rutină te poate ajuta să fii mai fericită din mai multe motive. Acest lucru se datorează faptului că rutina ne oferă siguranță și știm ce avem de făcut. Rutina ne face să fim mai organizați, iar la sfârșitul lunii suntem mulțumiți că am reușit să facem ce ne-am propus.

Mulți oameni consideră că stabilirea unei rutine de dimineață este cea mai bună modalitate de a-și începe ziua. O rutină de dimineață ar putea include trezitul devreme pentru a lua micul dejun  sau pentru a face mișcare. Dacă îți faci o rutină de dimineață specifică te va face să te simți mai motivat pe parcursul zilei.

  1. Meditează în fiecare zi

Cercetările au dovedit că meditația îi poate ajuta pe oameni să lupte contra anxietății și depresiei. Datorită meditației,  îți limpezești mintea și devii mai încrezută în propriile forțe.Unele forme de meditație includ meditații ghidate, yoga sau pur și simplu poți sta în liniște câteva minute.

  1. Sănătatea trebuie să fie o prioritate

Obiceiurile sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice regulate, o alimentație sănătoasă și un somn suficient, sunt cruciale pentru a vă simți extraordinar și pentru a preveni bolile. Mulți dintre noi mâncăm în grabă, dormim puțin, suntem prea obosiți pentru a face exerciții fizice. Astfel, ne distrugem sănătatea. Nu uita că multe boli pot fi prevenite dacă avem un mod sănătos de viață.

Nu uita de sănătatea mintală. Ascultă-ți corpul și oferă-i de ce are nevoie. Dormi, distrează-te, mănâncă sănătos.

  1. Stabilește-ți obiective și fii mândră de realizările tale

Stabilirea obiectivelor și atingerea lor te poate face să te simți mai împlinită. Atunci când ești mândră de realizările tale, vei fi mai fericită.  Stabilește obiective realizabile și mici.

De exemplu, dacă consideri că pierzi prea mult navigând pe Internet, atunci ai putea să îți stabilești un obiectiv, de exemplu, să îți propui să folosești telefonul doar 2 ore în timpul tău liber.

Studiile au arătat că persoanele care își stabilesc obiective și sărbătoresc realizările au mai multe șanse de reușită decât cele care nu o fac.

  1. Alege oamenii din jurul tău

Renunță la relațiile toxice, la prietenii nesemnificative. Înconjoară-te de oameni care te vor susține și te vor asculta atunci când ai nevoie.  Relațiile pot fi complexe, dar sunt, de asemenea, una dintre cele mai satisfăcătoare părți ale vieții. Renunță la cantitate pentru calitate. E mult mai bine să ai un prieten adevărat decât zece falși.