Când eram copii, părinții noștri ne-au arătat că orice vis este posibil dacă ne străduim să-l îndeplinim. De aceea, credem că pentru mulți părinți, sprijinirea copiilor pentru a-și îndeplini visele și scopurile este o prioritate, deși uneori nu știm prea bine cum să o facem, nu-i așa?

 Părinții care caută modalități de a-i ghida pe copii să-și descopere talentele fără a-i face să se simtă presați sau copleșiți, sunteți deja pe drumul cel bun.

Cei de la brithside, au împărtășit câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să descoperi talentul micuțului tău.

Evită prejudecățile

Mulți părinți au crescut cu ideea falsă că activitățile feminine sunt mai puțin valoroase, dar este absolut valabil că fiului tău îi este interesant să învețe să gătească, în timp ce fiica ta este pasionată de mașini. În momente ca acestea, cel mai bine este să eviți să judeci activitățile pe care le plac și să estompeze acea linie dintre „lucrurile băieților și cele ale fetelor”. Toată lumea își poate îmbunătăți abilitățile în orice domeniu. 

Oferă-le libertate

Cu toții ne-am imaginat copiii noștri devenind experți într-o anumită activitate care ne pasionează. Dar realitatea este că probabil, ei nu împărtășesc toate gusturile noastre. În schimb, vezi ce le atrage atenția și ce îi face să zâmbească. Lăsându-i să exploreze, vei vedea ce le place cel mai mult și vei putea crea o legătură mai bună, arătând interes pentru ceea ce le place să facă.

Nu le diminuați capacitățile

De la o vârstă fragedă, este posibilă  identificarea intereselor copiilor. Gusturile lor și dorințele vor deveni parte din personalitatea lor pe măsură ce vor crește și acestea pot avea chiar un viitor creativ. Prin urmare, este important să nu minimizezi sau să critici talentele care, pentru adulți, pot să nu aibă o funcție practică.

Mulți dintre noi au crescut cu expresii precum „acel hobby nu îți va aduce un loc de muncă bun” sau „mai bine ai face altceva care este bun”. Este timpul să schimbi această abordare, să te gândești la ceea ce îi face pe copiii tăi fericiți și să-i sprijini.

Nu supraîncărca agenda lor

Ca adulți, credem că a avea o activitate una după alta în zilele noastre este sinonim cu a fi productiv. Dar copiii au nevoie de timp liber, așa că cea mai bună opțiune este să nu-i copleșim cu activități doar pentru că credem că cu cât fac mai multe lucruri, cu atât vor avea mai mult succes. Când copiii au prea multe responsabilități extracurriculare, îi poate afecta chiar și emoțional. Momentele De odihnă sunt importante. 

Permite-le să încerce lucruri diferite

Așa cum ne plictisim făcând același lucru iar și iar, copiii s-ar putea să se plictisească de o activitate și să vrea să exploreze altele. Aceasta este o parte normală a procesului lor de creștere. O modalitate de a-i susține ar fi să te implici activitatea lor de a face ceva nou, caută jocuri sau alte lucruri care vor fi interesante pentru copilul tău. 

Ascultă-le nevoile

Pentru mulți poate părea un capriciu, dar atunci când copiii cer să meargă la o anumită clasă, să se angajeze într-o anumită activitate sau insistă în privința unui hobby, ei comunică ceea ce îi face fericiți. Ascultarea activă a nevoilor lor vă va ajuta să observați ceea ce le place să facă și vă poate oferi fundația pentru a-i sprijini în dezvoltarea talentelor lor.

Nu îi compara

Compararea copiilor noștri cu alți copii poate produce stres și anxietate. Prin urmare, trebuie să luăm în considerare că fiecare copil este diferit și va avea momentul său în viață să strălucească. Cel mai bun lucru de făcut este să ai răbdare cu etapele prin care parcurg copiii tăi și să-i sprijini. 

Tu ce sfat pui în practică cel mai des?

Sursa: brithside

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: