Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente afecțiuni fizice. De exemplu, studiile arată că opt din 10 americani au dureri de spate la un moment dat în viața lor, de obicei în partea inferioară a spatelui.

Este posibil să fi întins prea tare un mușchi sau tendon în timp ce lucrai în curte sau în casă. Sau s-ar putea să te doară spatele din cauza unei vechi accidentări sportive sau a unei afecțiuni cronice, cum ar fi artrita sau spondilita anchilozantă. Durerea bruscă sau severă de spate trebuie verificată de un medic sau de un terapeut fizic. Asta este valabil și pentru durerea care nu trece în timp. Dar uneori poți trata singur durerea și disconfortul. Iată câteva moduri.

1. Continuă să te miști

S-ar putea să nu ai chef de așa ceva, atunci când te doare spatele. Dar acesta este probabil primul lucru pe care îl recomandă medicii.

Încearcă să ții pasul cu nivelul obișnuit de activitate și mișcare zilnică. Poate fi vorba de o plimbare rapidă de 30 de minute sau ocolul blocului cu câinele tău. Încearcă să te ridici în picioare de cel puțin trei ori pe săptămână.

2. Întinde și întărește

Mușchii puternici, în special în zona „core”, ajută la susținerea spatelui. Forța și flexibilitatea pot ajuta atât la ameliorarea durerii, cât și la prevenirea acesteia.

Yoga, Pilates (practicat cu un inel Pilates) și Tai Chi sunt doar câteva dintre modalitățile de a-ți întări spatele, abdomenul și mușchii din jurul șoldurilor.

3. Păstrează o postură bună

Acest lucru ajută la ușurarea presiunii asupra spatelui inferior. Poți folosi bandă, curele sau benzi elastice pentru a-ți menține coloana vertebrală în aliniere. Încercați să menții capul centrat peste pelvis. Nu-ți înclina umerii și nu-ți înclina bărbia înainte.

Dacă lucrezi în fața unui ecran, sprijinește-ți brațele în mod egal pe masă sau pe birou și ține ochii la nivel cu partea de sus a ecranului. Ridică-te de pe scaun și întinde-te și mergi regulat.

4. Menține o greutate sănătoasă

Pierderea kilogramelor în plus ușurează sarcina pe partea inferioară a spatelui. Scăderea în greutate ajută cu adevărat împotriva durerii, deoarece reduce forța mecanică asupra coloanei vertebrale.

5. Renunță la fumat

Cercetările sugerează că dacă fumezi, s-ar putea să ai de patru ori mai multe șanse decât nefumătorii de a avea boală degenerativă a discurilor intervertebrale sau alte probleme ale coloanei vertebrale.

Nicotina din țigări și alte produse din tutun poate slăbi oasele coloanei vertebrale și poate îndepărta nutrienții vitali din discurile spongioase care amortizează articulațiile. O coloană vertebrală sănătoasă menține spatele flexibil și face ca mușchii săi să nu se înțepenească și să doară.

6. Încearcă comprese calde alternând cu reci

De obicei, gheața este cea mai bună dacă spatele tău este deranjat de umflături sau inflamații. O compresă caldă poate fi mai bună dacă încerci să relaxezi mușchii înțepeni.

Specialiștii sugerează limitarea tratamentului termic sau cu gheață la 20 de minute. Și nu le folosi dacă pui și creme sau unguente pentru dureri musculare pe piele.

7. Cunoaște-ți medicamentele

Calmantele fără prescripție medicală pot ajuta la ameliorarea durerilor musculare și scăderea rigidității. Cele două tipuri principale de opțiuni fără prescripție medicală sunt medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene și acetaminofenul. Antiinflamatoare nesteroidiene includ aspirina, ibuprofenul și naproxenul. Ele ajută la reducerea inflamației care poate duce la deranj și sensibilitate. Poți apela la oricare dintre tipurile de analgezice pentru durerile ocazionale de spate.

Distribuie articolul: