Obișnuiești și tu să oferi celor din jur explicații care să-ți motiveze alergerile și deciziile? Ei bine, există câteva lucruri în viața asta pentru care nu ar trebuie să oferi explicații. Care sunt acestea, află în cele ce urmează. 

Oare oamenii din viața ta îți vor susține întotdeauna deciziile? Nu, nu o vor face! Dar trebuie să îți amintești că în viață nu trebuie să ne justificăm alegerile – ci trebuie să trăim așa cum ne dorim, înfruntând obstacole și ghidându-ne de propriile dorințe.

În cazul în care ai nevoie de un reminder rapid sau de o doză de încurajare, iată o listă cu acele lucruri pe care nu ar trebui să le explici nimănui:

Motivul pentru care alegi să te pui pe tine de fiecare dată pe primul loc. Există doar câțiva oameni în această lume care îți vor rămâne întotdeauna alături – iar tu ar trebui să fii unul dintre aceștia. Prioritizează-ți întotdeauna propriile nevoi.

Nevoia de a îți exprima emoțiile. Nu trebuie să îți ceri niciodată scuze pentru că ești sensibilă sau emotivă. Nu există niciun motiv să îți fie rușine că simți ceva sau că acționezi într-un mod diferit.

Că uneori ai putea părea ciudată ciudată. Cu toții suntem ciudați în felul nostru, nu trebuie să te simți sub niciun fel stânjenită.

Faptul că alegi să ierți. Resentimentele sunt pentru cei care insistă că li se datorează ceva și nu pot trece peste o anumită situație.

Faptul că alegi să îți petreci timpul cu anumite persoane. În cele din urmă, cea mai bună investiție din timpul tău limitat pe pământ este în a o petrece cu oamenii pe care îi iubești.

De ce ai dat greș și de ce nu îți este teamă să dai greș din nou. Eșecul reprezintă ocazia de a începe din nou… de data asta și mai puternică și mai curajoasă.

De ce ești fericită acum deși nu ai niciun motiv anume. Viață ta este perfectă cum este acum. Nu ai nevoie de mai multe lucruri pentru a fi fericită, ci din contră – tu trebuie să înveți să fii recunoscătoare pentru tot ce ai obținut până în momentul prezent.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: