La data de 12 noiembrie, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a organizat evenimentul Maratonul Copiilor. 650 de copii au răspuns invitației de a se înscrie în Cursa Bunătății pentru a ajuta copiii cu deficiențe de auz să meargă la şcoală. Din banii colectați în urma evenimentului fiecare elev de la Școala Specială Nr. 12 din capitală va fi asigurat, timp de o lună, cu baterii necesare pentru aparatul auditiv.

Maratonul Copiilor este un eveniment inedit care, deja al treilea an consecutiv, transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate. În acest an, fiecare metru alergat de către participanții la maraton a însemnat un pas mai aproape de școală pentru copiii cu probleme de auz.

Repartizați în curse pe categorii de vârstă, toți cei 650 de participanţi au alergat pentru a demonstra că sunt alături de alți copii aflați în dificultate. Distanța parcursă de către ei a însemnat pași siguri mai aproape de școală pentru elevii de la Școala Specială Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă. La final de cursă, părinții și bunicii au fost îndemnați să lase o donaţie simbolică pentru susținerea cauzei evenimentului.

ursu concert caritate

În afară de cursa propriu-zisă, copiii au avut parte de ateliere de creație, facepainting, tombolă cu daruri, recital susținut de Adrian Ursu și Bety, dar și de către beneficiarii evenimentului.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: „Mulțumim tuturor celor care au venit la eveniment și s-au prins în această Cursă a Bunătății. Ne-am convins de nenumărate ori că lucrurile mari se fac cu gesturi mici și multe. Din acest motiv, apreciem fiecare dovadă de solidaritate și bunătate. Maratonul Copiilor a devenit un eveniment de familie la care părinții participă alături de copiii lor, iar în final, împreună asigură un viitor mai bun pentru alți copii.”

Nina Rusu, directoarea Școlii Speciale Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă: „Bateriile sunt foarte costisitoare pentru părinți. Noi sperăm că acest suport le va ușura din cheltuielile fiecărei familii care are un copil cu deficiențe de auz.”

maratonul cop

Datorită resurselor donate de către copiii și părinții prezenți la eveniment, Diaconia va procura 730 de baterii pentru elevii de la Școala Specială Nr. 12. Astfel, fiecare dintre cei 100 de elevi va fi asigurat, timp de o lună, cu baterii necesare pentru aparatul auditiv.