În acest articol vorbim despre persoanele misogine, dar ar trebui să începem cu începutul. De aceea, tu știi ce înseamnă „misogin”?

Bărbații misogini sunt violenți și cruzi față de femei. Comportamentul lor variază de la răutăcios la de-a dreptul criminal. Dacă o astfel de persoană ar fi în preajma ta, cu siguranță ți-ai fi dat seama de acest lucru. Totuși, există misogini, care sunt și mai greu de identificat. De aceea, acest articol poate fi mult mai folositor decât ai crezut tu.

Misoginia este de obicei, o ură inconștientă față de femei. În esență, este vorba despre controlul și pedepsirea femeilor. Furia lor față de femei vine dintr-o respingere pe care au suferit-o din partea femeilor. Această rană se întoarce adesea încă din copilărie, de exemplu, persoana probabil că a fost respinsă de mamă încă de când era foarte mic și aici nu este neapărat vorba despre abandonare, ci și de emoții, țipete, lipsa atenției. De asemenea, comportamentul misogin poate proveni și din despărțiri sau respingeri din relațiile anterioare.

Deci, iată cum identifici un misogin. Șase  semne la care ar trebui să atragi atenția:

Are relații proaste cu femei importante din viața lui

Are o relație proastă cu mama sa, cu sora lui, cu bunica lui sau cu alte femei importante pentru el. Astfel, sentimentele nerezolvate care vin odată cu aceste relații dureroase pot duce la o furie față de femei .

Îi place să controleze

Misoginul controlează ceea ce porți, felul în care îți faci părul și machiajul. Acest lucru este diferit de exprimarea unei preferințe, ceea ce este ceva normal într-o relație. Acest tip de persoană te poate trimite înapoi acasă să te schimbi dacă nu-i place ceea ce ai pe tine. Controlul său se extinde pe parcursul relației în diferite categorii, cum ar fi: la locul de muncă, obiceiurile alimentare, îmbrăcămintea, hobby-urile, prietenii și contactul cu familia. Cu cât ești mai izolat, cu atât el te poate controla mai mult.

Te învinovăţeşte pentru problemele lui

Din cauza disprețului său inconștient, el caută să învinovățească femeile pentru problemele sale. Dacă cunoști o astfel de persoană probabil că vei fi acuzată de propriile eșecuri, de exemplu: „dacă nu l-ai stresa atât de mult înainte de acel interviu de angajare, ar fi primit postul”.

Nu-i place succesul tău

Crede că bărbații ar trebui să fie în poziții de putere și îi este incomod alături de femeile cu succes. Chiar dacă nu o spune, el se simte mai confortabil atunci când câștigi mai puțini bani, ai mai puțină putere și ai mai puțin succes.

Asociază femeia cu un dușman

Crede că femeile întotdeauna își doresc ceva de la el – banii și libertatea. De asemenea, vede căsătoria ca pe o capcană pentru bărbați.

Îți critică corpul

Îți poate spune că sânii tăi nu sunt suficient de mari, talia ar trebui să fie mai mică, nasul prea mare. Te face să te simți prost în privința felului în care arăți.

Tu ai întâlnit vreodată o persoană misogină?

Sursa: instyle

Distribuie articolul: