Selfie Museum din Chișinău este primul muzeu din Republica Moldova care este destinat fotografiilor, distracției și momentelor frumoase. Mai multe detalii despre acest loc neobișnuit, vom afla din interviul ce l-am realizat cu Andrei Cecan, cofondatorul Felfie Museum.

Argentina Fron: Cum a început totul? Care a fost motivația și care a fost printre primele obiective pentru a deschide acest museu?

Andrei Cecan: Inițial, am văzut pe internet așa tipuri de locații, ca Selfie Museum. Am reușit să-l deschidem și la noi în țară. Este primul muzeu la moment. Pornit de la ideie până la realizate – totul a durat trei luni. Ideea a venit din pozele ce le-am văzut de pe internet din străinătate.

Cel mai greu a fost să găsim cum să facem decorațiuni ce nu sunt pe piață. Toate decorațiunile sunt unice și fabricate în Republica Moldova, iar desig-ul alcătuit de către mine și partenerul meu.

AF: Ce s-a schimbat de la apariția museului?

AC: Inițial muzeul arăta totalmente alt fel, acum e altă versiune. La început au fost alte decorațiuni și alt anturaj.

AF: Care sunt principalele probleme ce le-ați întimpinat în faza de lansare și ce măruri ați luat?

AC: Din toată munca realizată, cel mai greu a fost să găsim unde să plasăm decorațiunile.

AF: Care sunt planurile pe viitor?

AC: Unul din planuri ar fi deschiderea unei noi locații, care se va afla în apropiere și va fi mult mai dimanic și interactiv.

 Ce sfaturi le-ți putea oferi noilor antreprenori?

AC: Să vină cu idei noi, inovative – care nu mai sunt pe piață, pentru a avea un succes asemănător cu al nostru.

*Acest material a fost realizat în cadrul Cursului de Jurnalism Economic care este implementat de Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu American Chamber of Commerce in Moldova cu susținerea financiară de la U.S. Embassy Moldova. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția partenerilor donatori.

Distribuie articolul: