În sfârșit, avem zăpadă! Bucuria noastră este mare, dar trebuie să rămânem precauți deoarece riscul de a aluneca și este tot mai mare. Și pentru că o cădere poate duce la o fracturare gravă, iar noi nu ne dorim acest lucru venim cu câteva sfaturi practice care vă vor ajuta în această perioadă.

Cartoful

Dacă nu faceți un drum prea lung pe afară, puteți tăia o felie groasă dintr-un cartof și freca talpa cizmelor cu ea. Amidonul din sucul de cartofi se lipește de cauciuc și vă ajută să nu alunecați, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp.

Leucoplastul din material textil

Lipiți pe talpa ghetelor sau a cizmelor fâșii late de leucoplast din material textil. Este un truc vechi, dar eficient, pe care merită să-l îl folosiți din nou.

Cipicii peste cizme

Dacă țineți mai mult la sănătatea picioarelor și mai puțin la modă, ați putea încălța, pe deasupra ghetelor, cipici din bumbac sau din lână. Cu ajutorul lor, riscul de a aluneca pe gheață va fi mult mai mic.

Bățul de drumeție

Nu vă sfiiți să ieșiți din casă înarmați cu un băț cu vârful ascuțit din metal, așa cum sunt bețele de drumeție care sunt folosite la munte. Dacă este polei gros și vă este teamă de căzături, bățul vă va ajuta să păstrați echilibrul.

Tocurile și pâsla

Dacă țineți morțiș să purtați tocuri și pe zăpadă, lipiți pe talpă și pe toc fâșii de pâslă. Dar aveți mare grijă pe unde călcați! Pâsla poate să reziste pe talpă aproximativ o săptămână.

Extra pont!

În cazul în care aveți încălțări de iarnă prin care pătrunde ușor zăpada topită, frecați-le cu o lumânare albă pe toată suprafața. Porniți uscătorul de păr pe treapta inferioară de căldură și suflați de la distanță spre încălțăminte, să se topească dârele de ceară și să intre în material. Apoi aplicați un strat de cremă de culoarea ghetelor. Ceara va împiedica o vreme apa rece să pătrundă prin material și să îți înghețe picioarele.

Sursa: libertateapentrufemei.ro