E sezonul când răcim cel mai des. Ne înarmăm cu pastile, ne îmbrăcăm gros, bem ceai, însă, oricum răcim în perioada rece a anului. Din cauza simptomelor răcelii, nu ne putem concentra la muncă și, uneori, nu putem adormi. Îți recomandăm 5 sfaturi  care te vor ajuta să dormi atunci când ești răcit

Somnul ajută organismul nostru să lupte contra infecțiilor. După o zi de stat în pat, sub plapumă și cu cana de ceai alături, ne simțim mult mai bine.Citokinele sunt proteinele sistemului imunitar care luptă împotriva infecțiilor. Ele sunt produse și eliberate în timp ce dormiți. Deci, pentru a oferi sistemului tău imunitar cele mai bune șanse de a lupta împotriva bolii, trebuie să poți dormi.

Acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de făcut. De aceea, am adunat cele mai bune cinci sfaturi pentru a dormi în timp ce ești bolnav.

  1. Pune pe noptieră lucrurile esențiale

Să fii bolnav este destul de rău; ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să te ridici din pat în mijlocul nopții. Este o idee bună să ai pe noptieră toate lucrurile esențiale, cum ar fi un pahar mare de apă, câteva pastile  pentru tuse și febră. Nu uita de o cutie cu șervețele. De asemenea, dacă ai un umidificator, acesta te va ajuta să lupți contra nasului înfundat.

  1. Fă o baie caldă înainte de a te culca

Un duș înainte de culcare te poate ajuta să adormi, atâta timp cât îl faci cum trebuie. Experții sugerează să păstrezi apa caldă, nu prea fierbinte. Ar trebui să faci baie cu 60 până la 90 de minute înainte de somn. De asemenea, aș recomanda să utilizați un gel de duș cu miros de lavandă.  Atunci când ești bolnav, o baie sau un duș cald înainte de culcare te poate ajuta, de asemenea, să respiri mai ușor.

  1. Bea ceai, mult ceai

Poate fi dificil atunci când te doare gâtul sau tușești constant să adormi. Ceaiul din plante sau laptele cald, pot ajuta la ameliorarea durerilor de gât. Nu uita  de miere și lămâie.

  1. Fii atent la medicamentele pentru răceală

Dacă folosești medicamente pentru răceală pentru a ușura simptomele, asigură-te că optezi pentru cele care te vor ajuta să adormi. Unele medicamente pentru răceală conțin pseudoefedrină, care ajută la curățarea nasului înfundat. Cu toate acestea, din cauza acestuia, nu putem adormi. Pseudoefedrina îi poate face pe unii oameni să se simtă mai hiperactivi sau mai alerți. Difenhidramina, un ingredient comun în medicamentele pentru alergii, are, de asemenea, același efect. Cel mai bine este să citești etichetele și să fii atent atunci când alegi medicamente pentru răceală.

  1. Nu sta în pat toată ziua

Atunci când suntem răciți, vrem să stăm în pat. Cel mai bine este să te dai jos din pat și să faci ceva relaxant în altă cameră , fie că este vorba de o baie cu spumă sau să citești o carte. Uneori, dacă dormi toată ziua, e dificil să adormi noaptea.