De câte ori nu te-ai întrebat dacă ești cu adevărat îndrăgostită? Fiecare persoană are un mod diferit de a privi dragostea și afecțiunea, unii simt că se îndrăgostesc dacă este vorba de pasiune, alții dacă simt că trăiesc un sentiment de liniște interioară.

Deși sunt stări atât de diferite, nimeni nu poate spune exact ce simți când te îndrăgostești, însă psihologii au găsit 5 semne care ți-ar putea indica că tu ai cu adevărat sentimente pentru persoana de lângă tine.

Dacă bifezi și tu toate aceste semne, înseamnă că ești cu adevărat îndrăgostită de partnerul tău.

1. Te simți foarte bine după fiecare interacțiune fizică pe care o aveți
Potrivit specialiștilor, sexul, dacă reprezintă și o formă de a explora relația, de a vă înțelege mai bine și de a crea o legătură mai puternică, aduce o stare de bine pentru ambii parteneri. Sexul nu este doar despre intimitate, ci și despre a lega o conexiune. Dacă te simți mereu mai fericită după fiecare interacțiune fizică, atunci este destul de sigur că ești îndrăgostită de partenerul tău.

2. Sunteți sinceri unul cu celălalt
Partenerii care sunt sinceri unul cu altul sunt mult mai fericți decât cei care ascund lucruri și mint. Ai putea spune că este un lucru destul de logic, însă se pare că deși știm aceste lucruri, alegem să ascundem mici lucruri atunci când nu ținem cu adevărat la persoana de lângă noi. Dacă îi arăți partenerului tău cum ești cu adevărat și acesta te acceptă, te iubește cu imperfecțiunile și defectele tale, iar sentimentul este reciproc, atunci sunteți îndrăgostiți și este minunat că puteți vorbi despre orice, formând astfel o legătură emoțională puternică.

3. Nu îți este niciodată teamă să îți asumi riscuri alături de persoana pe care o iubești
Dacă tu și partenerul tău vă asumați anumite riscuri, asta vă întărește legătura, iar relația devine una mai puternică. Dragostea voastră vă protejează pe amândoi și vă dă un sentiment de siguranță. Acest lucru crește și dependența pe care o aveți unul față de altul și vă ajută să fiți un cuplu mai puternic.

4. L-ai alege oricând pe partenerul tău, indiferent de cât de multe persoane mai bune vei întâlni

Atunci când nu ești cu adevărat îndrăgostit îți este teamă să îți asumi angajamente sau să faci planuri pe termen lung, deoarece vei simți că poate ratezi șansa de a cunoaște o persoană mult mai bună pentru tine. În schimb, atunci când ești cu adevărat îndrăgostită, pentru tine nu există o alternativă, consideri că partenerul tău este perfect pentru tine.

5. Încerci să îi faci întotdeauna viața mai ușoară
Compasiunea și iubirea sunt necesare în orice relație. Astfel, dacă încerci să îl ajuți mereu și să faci lucrurile mai ușoare în viața lui, iar el face același lucru, relația voastră este una specială și puternică. Ești în relația potrivită când amândoi vă ajutați reciproc să deveniți persoane mai bune în orice v-ați propune.

Citește și: Un lucru extrem de simplu te poate ajuta să ai o partidă memorabilă de amor

Distribuie articolul: