Uiți mereu să-ți iei vitaminele zilnice? Nu doar tu. Dar ce nu uităm, de obicei? Ceașca zilnică de cafea. De fapt, pentru mulți ziua nu începe până la acea ceașcă de cafea. Deci, de ce să nu combini aceste activități? Adaugă o doză sănătoasă de vitamine, antioxidanți și beneficii nutritive la doza ta zilnică de cofeină cu o linguriță de ceva în plus dimineața. Încearcă unul dintre aceste cinci adaosuri și prepară-ți cafea specială cu vitamine. Beneficiile sunt abundente – de la stimularea dispoziției și a energiei și protejarea inimii până la îmbunătățirea vieții sexuale.

Un praf de scorțișoară pentru sănătatea inimii

Un praf de scorțișoară în cafeaua de dimineață oferă o doză puternică (și delicioasă) de antioxidanți. Scorțișoara a fost folosită atât în calitate de condiment, cât și în scop medicinal timp de mii de ani. Condimentul este încărcat cu compuși de protecție (toți cei 41!) și are una dintre cele mai mari activități antioxidante dintre condimente.

Potrivit unui studiu pe șoareci, scorțișoara poate conferi protecție inimii și creierului. Un studiu asupra celulelor umane sugerează că poate reduce riscul de cancer și poate, de asemenea, să-ți întărească sistemul imunitar.

Servire: Se amestecă 1/2 linguriță de scorțișoară în ceașca de cafea sau se prepară cafeaua cu 1 linguriță de scorțișoară amestecată chiar în cafeaua măcinată.

Sfat: Caută scorțișoară de Ceylon, cunoscută și ca scorțișoară „adevărată”. Deși acest soi este puțin mai greu de găsit și puțin mai scump, are o calitate mult mai mare decât scorțișoara obișnuită, versiunea de calitate inferioară cea mai des întâlnită în magazine. Scorțișoara Ceylon este, de asemenea, mai sigur de consumat în mod regulat în comparație cu cea obișnuită, care are o cantitate mai mare dintr-un compus vegetal numit cumarină, care este considerat nesigur de consumat în cantități mari.

Adaugă ghimbir contra durerilor musculare

Dacă consumi ghimbir doar în biscuiți, pierzi o mulțime de beneficii pentru sănătate. Una dintre cele mai simple modalități de a obține aceste beneficii? Presară puțin în cafea pentru o băutură ușor picantă și aromată.

Ghimbirul a fost un tratament comun timp de secole pentru senzația de rău ori chiar greață. Conține antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori. Ghimbirul poate reduce, de asemenea, durerile musculare, scădea colesterolul și ajută la digestie.

Servire: Adaugă ghimbirul (proaspăt ori praf) direct în cafea (până la 1 linguriță pe ceașcă).

Sfat: Ți-ai rămas ghimbir proaspăt în frigider? Răzuiește-l fin și apoi îngheață-l în porții individuale de o linguriță, gata să fie amestecat în cafea.

Ajută-ți digestia cu o doză de turmeric

Dacă urmărești bloguri de sănătate, probabil că nu ți-e străină ideea de latte cu turmeric. Condimentul auriu este atât de prețios din motive întemeiate. Multe dintre beneficiile sale medicinale provin din compusul curcumin, care are proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii. Această putere antioxidantă susține detoxifierea ficatului, ajută la digestie și poate chiar ajuta la tratarea depresiei.

Servire: Cuplează turmericul cu grăsimi sănătoase din laptele de cocos într-o cafea delicioasă.

Sfat: Pentru a spori beneficiile pentru sănătate ale turmericului, combină-l cu un praf de piper negru. Piperul îmbunătățește biodisponibilitatea turmericului, făcând condimentul mai eficient în doze mai mici.

Echilibrează-ți hormonii cu pudra de maca

Poate ați văzut pudră de maca, făcută din planta rădăcină de maca, disponibilă la magazinul local de sănătate (este disponibil și în Moldova). Rădăcina de Maca a fost folosită în mod tradițional pentru a îmbunătăți fertilitatea și s-a demonstrat că are efecte de echilibrare hormonală într-un studiu pe șobolani. Planta a fost, de asemenea, studiată pentru a crește performanța atletică, nivelul de energie și apetitul sexual.

Ca să nu mai vorbim, praful este foarte hrănitor. Maca conține peste 20 de aminoacizi (inclusiv opt aminoacizi esențiali), 20 de acizi grași în formă liberă și este bogat în proteine ​​și vitamina C.

Servire: Pentru beneficiile optime pentru sănătate ale Maca, se recomandă zilnic 1 până la 3 lingurițe.

Sfat: Pentru a prelungi perioada de valabilitate a pudrei de maca, păstreaz-o la frigider.

Îndulcește-ți ceașca cu nițel cacao antidepresiv

Ciocolata și cafeaua par deja un tandem perfect, nu? Când adaugi beneficiile pentru sănătate ale pudrei de cacao crude, devine și mai bună. Acest superaliment este unul dintre cei mai puternici antioxidanți din jur și cea mai mare sursă de fier pe bază de plante. Este bine și pentru inima ta.

Cacao antiinflamator scade tensiunea arterială, crește colesterolul HDL (bun) și scade colesterolul LDL (rău). Beneficiile sale cognitive, îmbunătățirea stării de spirit și calitățile antidepresive fac din cacao un supliment excelent și pentru creier. Și am menționat că este delicios?

Servire: Se amestecă 1 lingură de cacao crudă în ceașca de cafea pentru un plus de fibre alimentare, antioxidanți și magneziu.

Sfat: Caută cacao crud organic pentru a obține cele mai multe beneficii și află diferența dintre cacao crud și pudra de cacao.

Deoarece majoritatea oamenilor sunt încurajați să-și limiteze consumul de cafea, este logic să profiți la maximum de fiecare ceașcă. De ce să nu condimentezi acea băutură de dimineață? Toate aceste sugestii au beneficii mari și riscuri reduse, deși sunt necesare mai multe cercetări asupra oamenilor pentru a înțelege efectele lor complete.

Distribuie articolul: