Bebelușii plâng din diferite motive. Prin plâns, copilul încearcă să se exprime. Plânsul este una din modalităţile sale de a comunica, de a vă atrage atenţia: îi este foame, îi este foarte cald sau frig, scutecele sunt umede sau murdare, îi este somn sau, pur şi simplu, vrea atenţie şi afecţiune etc. Veţi învăţa în timp să ghiciţi cauzele plânsului copilului Dumneavoastră. Dacă un copil agitat nu poate fi alinat, cauza poate fi colica.

Ce este colica sugarilor?

Colica este o noțiune folosită pentru a caracteriza starea bebelușilor sănătoși, care plâng mult și greu se liniștesc. Timp de câteva ore, copilul ţipă, se zvârcolește, îndoaie genunchii spre piept, îşi strînge pumnişorii. Cauza exactă a colicilor nu este cunoscută, iar specialiştii au în discuţii mai multe teorii, menționând, printre factorii declanşatori, alimentaţia excesivă sau insuficientă, alergiile, organizarea neadecvată a mediului (de exemplu, supraîncălzirea), comunicarea insuficientă dintre mamă şi bebeluş. Nimeni nu știe sigur ce cauzează colica, dar ea poate fi explicată de o imaturitate a sistemului digestiv. În general, bebelușii cu colici vor fi agitați, dar vor continua să adauge în greutate și să se dezvolte în mod normal. De regulă, colicile trec de la sine spre vârsta de 3 luni.

Pentru combaterea disconfortului bebelușului, cauzat de acumulare de gaze (colica sugarului), puteți administra Espumisan® la fiecare alăptare. Espumisan® se eliberează fără prescripție medicală și conține substanța activă Simeticona, care nu se absoarbe din sistemul digestiv a bebelușului şi se elimină nemodificat după trecerea prin tractul gastro-intestinal; gazele eliberate pot fi apoi absorbite prin peretele intestinal sau eliminate prin peristaltismul intestinal. Espumisan®  are aromă de banană, nu conține glucoză, lactoză, coloranți sau parabene. Espumisan® trebuie să fie agitat înainte de administrare. Dozarea corectă este importantă: la sugari se administrează cîte 25 picături (echivalent 1 ml) Espumisan®L 40 mg/ml la fiecare biberon, înainte sau după fiecare alăptare sau 5-10 picături Espumisan®100 mg/ml la fiecare biberon sau înainte de fiecare alăptare. Administrarea unei cantităţi prea mari de Espumisan® nu determină un efect negativ. Chiar şi cantităţi mari sunt bine tolerate fără a provoca probleme. Substanţa activă, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o acţiune de natură fizică.

Modalităţi de calmare a unui bebeluș agitat:

  • Fiţi calm(ă), pentru a transmite această stare şi copilului.
  • Schimbaţi poziţia bebeluşului, luaţi-l în braţe, cu burtica pe umărul Dumneavoastră, dacă bebelușul Dvs. merge la culcare, nu uitați să-l așezați întotdeauna în pătucul lui pe spate.
  • Distrăgeţi-i atenţia cu diverse manipulări (legănatul în cărucior, înfăşatul temporar, un masaj uşor). Mișcările calmante amintesc bebelușilor mișcările pe care le-au simțit în uter.
  • Porniți un sunet calmant. Sunetele care amintesc de faptul că bebelușii s-au aflat în interiorul uterului pot fi liniștitoare. Descărcați aplicație pentru telefoane mobile „Cutiuța muzicală pentru bebeluși de la Espumisan®” care va liniști copilul și îl va ajuta să doarmă liniștit!

Mai multe informații aflați pe www.espumisan.md


Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Espumisan® L 40 mg/ml 23192 din 05.01.2017, Espumisan® 100 mg/ml 25721 din 03.09.2019. Codul materialului MD-ESP-25-2019-v01_web din 09.09.2019
Reprezentanța „Berlin-Chemie/Menarini” în R. Moldova str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chișinau, MD-2012; Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

P

Distribuie articolul: