Cum frigul și-a făcut deja intrarea, ne luăm măsuri de precauție pentru a preveni deshidratarea și uscarea mâinilor. Iată cinci măști naturale homemade pentru mâini!

Poate vara ne permitem să aplicăm o cremă, din când în când, și cu asta basta, doar că acum, în lunile reci, mâinile sunt primele care suferă din cauza umidității și a temperaturilor scăzute, așadar luăm măsuri și speram că ne urmezi exemplul.

Se impune să ne îngrijim mai atent și să ne oferim, săptămânal sau mai des (te admiram dacă îți iese figura mai des de atât), o tratație care să ne asigure mâini fine pentru câteva zile bune. Iată un „meniu” cu cinci măști naturale pentru mâini, ușor de preparat la domiciliu, potrivit Elle.ro.

Masca naturală de mâini, din cartof

Cartoful are calități impresionante. Folosit ca masca, acesta are un rol anti-age, tonifică pielea, o albește și o iluminează. Nu-i puțin, deloc – când simți nevoia unei revigorări, când îți simți mâinile obosite, recurge la această rețetă! Fierbe doi, trei cartofi și pisează-i ca un piure. Adăugă lapte până la omogenizare și aplică pe mâini, stând cu această mască până când se răcește. Clătești cu apă călduță și aplici crema ta de mâini; în acest sezon, este indicat să fie una cât mai hidratantă. Bineînțeles, poți folosi mască și pentru picioare.

Masca naturală de mâini, cu avocado

Gustos, dar și hrănitor pentru piele, avocado este un ingredient al frumuseții. Cu nutrienți binefăcători, pulpa fructului hidratează intensiv și de durată. Iată ce trebuie să faci! Amestecă într-un blender pulpa unui fruct de avocado copt, cu două linguri de miere, una de ulei de măsline și două de iaurt. Aplică pe mâini și înfășoară-te în două prosoape sau, de preferat, folosește două mănuși cosmetice, de prosop sau plastic (cele din cutiile de vopsea sunt foarte bune). După 15 minute, clătește lejer și aplică cremă.

Masca naturală pentru mâini uscate

Aceasta este o mască care se prepară din trei ingrediente: un gălbenuș de ou, puțin suc de lămâie și ulei de măsline. Amestecă-le cu mixerul într-un recipient mic, până se formează o cremă lichidă. Aplic-o consistent pe mâini și stai 15-20 de minute, după care poți clăti cu apă călduță, apoi rece și aplică cremă, ca de obicei. Această mască este excelentă pentru mâinile uscate; de exemplu, face minuni după călătoriile cu avionul, când mâinile sunt atât de uscate, în special acum, iarna.

Masca naturală de mâini, din morcovi

Bogați în nutrienți, vitamine și caroten, morcovii sunt o sursă foarte bună împotriva radicalilor liberi, ei fiind baza unei măști eficiente pentru mâinile îmbătrânite. Răzuiește un morcov și adaugă o lingură de iaurt și puțin ulei de măsline. Omogenizează cât de bine poți și aplică pasta pe mâini. Și în acest caz, o pereche de mănuși ar face bine!

Masca naturală de mâini, cu miere și banană

Nu, nu este un deșert; la ce te gândești? Deși ar putea fi, de data aceasta ne referim la o mască intens hidratanta pentru mâini foarte uscate. Pasează o banană coaptă cu puțină miere până obții o pastă groasă. Spală-te pe mâini cu apă caldă ca să ai porii deschiși și, mai întâi, masează mâinile cu această compoziție și apoi las-o să acționeze ca o mască, preț de 15 minute. Clătește și … știi lecția: aplică o cremă!

Orice mască de mâini ai folosi, ar fi bine ca înainte de aceasta să îți exfoliezi mâinile! Ți-ai pregătit mănușile?

Vezi și: Ai tot timpul nasul înfundat? Care sunt cauzele acestei condiţii şi ce remedii există