Stereotipurile sunt o sursă nelimitată de dureri, datorită cărora devenim ținta perfectă pentru vorbe și discuții pe la spate. Să vedem care sunt acele 5 lucruri pentru care nu ar trebui să ne intimidăm. 

Vârsta

Oare e normal să ne intimidăm de ceea ce este firesc și imposibil de schimbat? Presupunem că răspunsul este clar. Din păcate, milioane de femei din toată lumea are de suferit din cauza vârstei. Cultul tinereții a afectat foarte mult femeile prin strategii de marketing în industria modei și a frumuseții. Orice vârstă este frumoasă, iar fiecare an ne lasă mai mult „teren” pentru dezvoltarea personală. Și fiecare vârstă are plusurile sale, doar că ele pot fi observate într-un singur caz: când nu atragem atenția la discuțiile celorlalți și trăim cu prezentul.

Lipsa copiilor

Prezența copiilor în viața personală este alegerea fiecăruia. Acest lucru nu este unul de intimidat, doar că aici nu sunt de acord reprezentații vârstnici sau activiștii care tot vin cu întrebări referitor la copii, aducând aminte că timpul trece. Acest stereotip nu este doar învechit și stupid, dar este și riscant. În zilele noastre, unele femei, având frica de a fi discutate de către societate, concep copii chiar și atunci când nu sunt pregătite pentru o nouă etapă în viață.

Venitul partenerului

Conform unui stereotip foarte vechi, bărbatul trebuie să aibă un venit mai mare decât femeia. Doar că majoritatea uită că femeia modernă e în stare să aibă grijă de bunăstarea sa, iar de bărbat are nevoie cu totul în alte circumstanțe. Dacă nu atrageți atenția la venitul partenerului vostru, atunci nu ar trebui să atrageți atenția și la discuțiile celor din jur. Din contra, astfel de discuții ar putea deveni un motiv pentru revizuirea cercului de prieteni.

Venitul propriu

Salariul poate fi atât mic, cât și mare. Dar, necătând la extremele în care se încadrează salariul propriu, societatea oricum va propune un motiv pentru intimidare. Dacă ai salariu, înseamnă că nu ești talentată, deșteaptă, activă, dar dacă ai salariu mare, înseamnă că nu lucrezi cinstit. De regulă, cei care fac observațiile din prima categorie, nu au cu ce să se laude decât cu venitul. Iar cei care fac observații din a doua categorie, pur și simplu încearcă să-și explice nereușitele financiare. Un singur fapt rămâne neschimbat, persoanele din ambele categorii mereu doresc să fie câștigătoare.

Defectele fizice

Greutatea în exces, pistruii, părul rar. Fiecare femeie își cunoaște perfect neajunsurile pe care le are, deși frumusețea este cel mai relativ lucru din lume. Majoritatea nu-și poate accepta defectele, doar că fără acest lucru, e imposibil să le transformi în avantaje. Într-o oarecare măsură, de acest lucru se face vinovată industria frumuseții, din motiv că acum poți „vinde” doar un look perfect, față de care omul de rând nu are nicio atribuție, dar tinde spre el. Mai mult decât atât, majoritatea consideră că idealul poate fi atins, iar femeile trebuie să coincidă standardelor create.

Din fericire, în ultimul timp observăm tot mai multe panouri publicitare cu oameni simpli. Din acest motiv, trebuie să înțelegem că fiecare dintre noi este unic în modul său și trebuie să acceptăm frumusețea cu care am fost înzestrați.

Sursă: marieclaire.ru