Dacă vă interesați ce conțin produsele de îngrijire și care sunt ingredientele recomandate în tratarea anumitor probleme ale tenului, atunci cu siguranță ați auzit de retinozi. Totuși, este extrem de important să știm când și cum să utilizăm produsele care au în componența lor acești acizi, pentru a obține rezultatele dorite și a nu agrava situația. Specialista în dermatologie, Irina Batîr, ne spune care sunt cele mai frecvente greșeli comise de pacienți.

„Uneori, în urma unui consult dermatologic, medicul ar putea să vă prescrie un tratament cu tretinoină sau cu adapalenă și aceștia sunt acei retinoizi topici care sunt recomandați pentru tratamentul diferitor forme de acnee. Vorbim despre acneea retențională sau poate fi acneea cu formă papilopustuloasă”

Iată care sunt 5 greșeli frecvente legate de utilizarea acestora.

Aplicarea locală sau punctată – Este greșit. Aceste preparate trebuiesc aplicate pe toată fața, deoarece efectul este nu pentru leziunile care sunt deja instalate ci pentru a preveni un puseu ulterior.

Aplicarea în exces – Mai puțin este mai bine. Este suficient să aplicăm 1-2 pompițe de produs, pentru a-l aplica pe toată suprafața tegumentului. La fel este greșit să începem cu o concentrație mare a acestui acid. Trebuie să-l introducem treptat: de 2 ori pe săptămână, apoi de 3 ori, pentru a evita anumite reacții adverse care sunt firești și sunt întâlnite frecvent atunci când utilizăm retinoizii.

Așteptări imediate – Trebuie să-i dăm timp produsului, să-și facă efectul. Trebuie să aplicăm minim 10-12 săptămâni pentru a putea vedea un anumit efect de la acest produs.

Combinarea retinoizilor cu alți activi – Introducerea anumitor acizi precum sunt acidul lactic sau acidul salicilic ar putea crește iritația pe care o provoacă retinoizii în combinație cu aceste produse.

Evitarea aplicării produselor cu SPF – Retinoizii necesită obligator aplicarea dimineața a unui produs cu SPF pentru a evita ulterioarele pigmentații și deoarece ei exfoliază foarte mult tegumentul, așa că acesta necesită să fie protejat.

„Doar un pacient informat poate preveni anumite reacții adverse. Nu ezitați să vă adresați unui specialist”, ne îndeamnă medicul dermatolog.

Urmăriți sfaturile specialistei în video de mai jos.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Dr. Irina Batir (@dr.irinabatir)

Sursa: Instagram / Dr. Irina Batîr