Nu poți spune niciodată că știi totul despre sex. Zi de zi se mai descoperă câte ceva despre acest subiect fascinant.

1. Sexul plictisitor este comun
Multe cupluri au parte de experiențe sexuale pasionale la începutul relației, urmate mai apoi de o rutină sexuală predictibilă și plictisitoare. Asta nu înseamnă că relația de cuplu este în pericol. Viața nu este mereu incitantă. Cheia pentru un sex pasional este varietatea. Spre exemplu, femeia poate purta ceva diferit în pat, iar bărbatul îi poate șopti în urechi cât de mult o dorește.

2. Bărbații vor să fie „furnizori”
Poate părea neverosimil, de vreme ce se crede că bărbații sunt egoiști în pat și preocupați doar de plăcerea lor. Însă, odată ce se implică emoțional într-o relație, bărbații vor să ofere cât mai multă plăcere sexuală partenerelor. Tocmai de aceea, ejacularea precoce îi enervează pe bărbați – în acest fel simt că sunt privați de oportunitatea de a oferi suficientă atenție femeilor în prezența cărora se află.

3. Problemele sexuale sunt des întâlnite la bărbați
Bărbații vor să fie amanți extraordinari însă uneori această dorință poate fi o adevărată provocare. Insecuritatea, axietatea și lipsa de experiență pot duce la dezamăgire în dormitor, în special la începutul relațiilor. Disfuncțiile erectile afectează în jur de 50% dintre bărbații cu vârste între 40 și 70 de ani. Ejacularea precoce afectează 20% dintre bărbați indiferent de vârstă. Și o treime dintre bărbații de peste 45 de ani au un nivel scăzut de testosteron care, în schimb, poate contribui la dorința scăzută ori probleme erectile. Vestea bună este că aceste probleme pot fi rezolvate. Iar cel mai bun tratament pentru situațiile jenante de la începutul relațiilor este calmul și înțelegerea pentru celălalt.

4. Problemele sexuale sunt des întâlnite și la femei

Femeile pot avea mai mult control asupra sexualității și corpurilor lor, însă acest lucru nu înseamnă că sexul se întâmpla mereu cu ușurință. Ca și bărbații, femeile pot fi nervoase, în special la începutul relațiilor.
Femeile pot avea probleme cu dorința scăzută sau dificultăți cu excitarea, lubrifierea ori durerea. Dacă au existat traume în trecut poate fi dificil pentru o femeie să aibă contact sexual chiar și cu partenerul pe care îl iubește cu adevărat.

5. Un membru al cuplului poate dori mai mult sex decât celălalt (și nu întotdeauna este bărbatul)
Tot mai mulți bărbați apelează la ajutoare precum Viagra pentru a fi la același nivel cu dorința sexuală a soțiilor ori iubitelor.
Ce este de făcut? Să înțelegi că discrepanță în ceea ce privește libidoul nu însemna nimic altceva decât că sunteți persoane diferite cu propriile ritmuri, emoții și dorințe.
Nu eticheta pe nimeni ca fiind „rău” din cauză că vrea mai mult ori mai puțin sex. Dacă totuși, discrepanța dintre dorințe este mult prea mare, poate exista o problemă ascunsă care trebuie investigată.

Sursa: kfetele.ro 

Distribuie articolul: