Miliardarul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, vine pe blogul său cu o nouă recomandare de cărți pentru cei care și-ar dori să aibă mai multe informații despre pandemii, autobiografie, economie sau care își doresc să se distragă de la lucrurile care se întâmplă în jur, cu ajutorul lecturii. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Here are five books to read this summer if you want to learn more about pandemics or are looking for a distraction.

O postare distribuită de Bill Gates (@thisisbillgates) pe

„5 recomandări de cărți de vară. Iată cinci cărți de citit în această vară dacă doriți să aflați mai multe despre pandemii sau căutați o distragere”, scrie Bill Gates.

The Choice – Embrace The Possible (Alegerea. Accepta cu bucurie posibilul) – carte scrisă de Dr. Edith Eva Eger – una dintre ultimele supraviețuitoare rămase ale Holocaustului – spune povestea ei de neuitat în acest testament emoționant al rezistenței spiritului uman și al puterea alegerii în viața noastră.

La 16 ani, Edith Eger a fost trimisă la Auschwitz. La câteva ore după ce părinții i-au fost gazați, ofițerul nazist dr. Josef Mengele a forțat-o pe Edie să danseze, și a lăsat-o în viață ca să-l distreze. Edie a fost scoasă dintr-o gramadă de cadavre de catre soldații americani care au eliberat lagarele în 1945.

Foto: Libris.ro

Cloud Atlas („Atlasul Norilor”) – David Mitchell. Roman distins cu British Book Literary Fiction Award și nominalizat la Booker Prize, Nebula Award și Arthur C. Clarke Award, Atlasul norilor a fost ecranizat în 2012, cu Tom Hanks, Halle Berry, Susan Sarandon, Ben Whishaw și Hugh Grant în rolurile principale.

Un vizionar postmodern, un maestru al stilurilor și genurilor literare, David Mitchell combină aventură pură, pasiunea nabokoviana pentru puzzle și fină analiză psihologică cu un dozaj inteligent de speculații filozofice și științifice, în tradiția lui Aldous Huxley, Italo Calvino, Umberto Eco și Philip K. Dick. Rezultatul este o strălucită ficțiune originală, care ne dezvăluie cum, oricând și oriunde, voință de putere naște monștri, dar și cum sufletele oamenilor străbat timpul asemenea unor nori care plutesc pe cer.

Foto:Emag.ro

The Ride of a Lifetime („Călătoria Vieții”), carte lansată în 2019 de către Robert Iger, fostul CEO al companiei Disney.

Autorul împărtășește lecțiile pe care le-a învățat timp de 15 ani, perioadă în care a fost Directorul General Disney, compania având 200.000 de angajați. Acesta explorează principiile necesare pentru un adevărat leadership.

The Great Influenza („Marea Gripă”), de John Barry.

Povestea morții. Este o carte de non-ficțiune din 2004, de John M. Barry, care examinează pandemia de gripă din 1918, cea mai gravă pandemie din istorie – Gripa Spaniolă.

Good Economics for Hard Times. Carte de Abhijit Banerjee și Esther Duflo.

În această carte revoluționară, economiștii renumiți ai MIT Abhijit V. Banerjee și Esther Duflo, autorii premiilor Poor Economics (2011), se bazează pe cercetări de ultimă oră în domeniul economiei și le explică cu luciditate și har. Cercetări solide a situațiilor reale.

Lectură plăcută!

*Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe urmărește canalul nostru de pe Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Sursa: Instagram.com

Distribuie articolul: