Simți că ești slăbită, lipsită de forță sau poate ai adăugat în kilograme, deși nu ești bolnavă? Este posibil ca organismului tău să-i lipsească anumite vitamine. Iată câteva idei de băuturi energizante pe care să ți le prepari în propria bucătărie, ținând cont de problemele cu care te confrunți.

5 idei de băuturi recomandate de click.ro.

Energie

Un smoothie cu babnane şi căpşuri te ajută să scapi de oboseală. Pune în blender 1 banană, 1 ceaşcă plină cu căpşuni, 1 cană apă de cocos (apă pură), 1 lingură seminţe de cânepă şi serveşte imediat. De asemenea, poţi face şi din nuci şi frunze de pătrunjel uscat, la care adaugi miere naturală, stafide şi ghimbir măcinat. Consumă de două-trei ori pe săptămână.

Imunitate

Puţine persoane ştiu că agrisele sunt cu adevărat delicioase şi sunt bune pentru sănătatea ta. Îţi stimulează sistemul imunitar şi fac minuni pentru privire. Pune într-un blender două banane, trei linguri de agrise, o treime din sucul de la o lămâie, două tulpini de ţelină şi un pahar cu apă.

Frumuseţe

Ţelina nu doar că arde calorii, însă este şi bogată în vitamine şi nutrienţi. Mixează două tulpini de ţelină apio cu un pahar de frunze de spanac, un pahar cu apă, sucul de la jumătate de lămâie şi o banană.

Digestie

Ai nevoie de 1 banană, 4-5 fire de pătrunjel, o jumătate de fruct de avocado, 1 cub ghimbir, sucul de la o jumătate de lămâie, 1 ceaşcă apă de cocos (poate fi şi apă pură). Opţional, se adaugă şi câteva frunze de mentă. Toate acestea se pun în blender, se omogenizează, iar preparatul este gata de servire.

Slăbire

Pentru elimnarea grăsimii, ai nevoie de 3 castraveţi, 2-3 fire de ceapă verde, o jumătate de lămâie sau lime, 5-6 frunze de mentă, o jumătate de avocado, o ceaşcă de apă. Se blenduieşte totul şi se serveşte.

Sursa: Click.ro