Somnul este esențial pentru sănătatea noastră și, în același timp, ne poate ajuta să luptăm împotriva kilogramelor în plus. Dar știați că anumite băuturi ne pot ajuta să dormim mai bine și să slăbim?

 

Ceaiul cu ghimbir

Ghimbirul are un nivel ridicat de gingerol, care este antioxidant și antiinflamator. Gingerolul ajută organismul să digere mai repede alimentele. De asemenea, poate ajuta, de asemenea, la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la prevenirea senzației de foame

Ceaiul cu scorțișoară

Se presupune că scorțișoara cu miere  te ajută să pierzi câteva kilograme, dar nu există prea multe dovezi științifice care să susțină această afirmație.

Un studiu sugerează că cinnamaldehida prezentă în scorțișoară stimulează producția de căldură (termogeneză), ceea ce ajută organismul să ardă mai multe calorii. Un alt studiu implică faptul că scorțișoara poate ajuta la reducerea efectelor nocive ale consumului de alimente grase asupra organismului, putând astfel contribui la pierderea în greutate.

Cum se prepară: Adaugă ½ linguriță de scorțișoară în apă clocotită. Strecurați-o și adăugați o lingură de miere pentru a prepara ceaiul de scorțișoară.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel e băutura perfectă pentru un somn liniștit. Mușețelul are proprietăți antiinflamatoare și poate proteja pancreasul. În acest fel, ajută la producerea de insulină pentru a elimina zahărul din fluxul sanguin și pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru te împiedică să ai poftă de ceva dulce.

Cum se utilizează: Poți infuza un pliculeț de ceai de mușețel sau flori de mușețel într-o cană de apă fierbinte timp de 5-10 minute. Aceasta poate fi cea mai bună băutură de noapte pentru pierderea în greutate pentru persoanele care iau gustări în mijlocul nopții deoarece acesta ajută la reducerea senzațiilor de foame și a poftelor nocturne.

Lapte cu turmeric (curcuma)

Curcumina  are puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Turmericul îmbunătățește sensibilitatea la insulină și te ajută să slăbești, îmbunătățind absorbția zahărului în celule și reducând șansele de a te confrunta cu senzația de foame. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma această afirmație.

Cum se utilizează: Poți adăuga 1⁄4 linguriță de turmeric într-un pahar de lapte fierbinte, amestecă bine și savurează băutura caldă.

Sucul de struguri

Sucul de struguri este bogat în antioxidanți, care pot contribui la stimularea metabolismului. Este, de asemenea, o sursă bună de fibre, potasiu și vitamina C, toate acestea fiind esențiale pentru pierderea sănătoasă a grăsimilor.