Astăzi, ne-am gândit să îți arătăm câteva idei de aperitive pe care le poți introduce, cu ușurință, în meniul gastronomic festiv.  

Brânză brie cu rodie, fistic și pâine prăjită

Deja sună bine, nu-i așa? Toți invitații vor fi curioși și își vor dori guste, iar cei mai mulți îți vor cere și rețeta. Rețetă care nu este deloc grea!

Nu trebuie decât iei o rotita de brânză brie, o crestezi ușor cu un cuțit la suprafață, apoi o pui într-un vas rezistent la cuptor, uns cu puțin ulei de măsline. Coace brânza până se topește, apoi pune-o pe un platou și presar-o cu bobițe de rodie și fistic tocat mărunt.

În timp ce brânza se coace, poți prăji pâine folosind un prăjitor clasic sau poți băga felii tăiate la fel de gros în cuptor, pe o hârtie de copt. Stropește fiecare felie cu ulei de măsline, sare, piper și oregano.

Melcișori cu pesto și roșii uscate

Pentru iubitorii gastronomiei italienești și nu numai există acești melcișori pufoși, fragezi, fierbinți și super aromați. Se fac din aluat foietaj, pesto și roșii uscate, ingrediente pe care le poți lua direct din magazine.

Bineînțeles, daca îți place gătești, poți prepara foietajul și pesto-ul chiar tu, însă pentru varianta rapidă și simplă, cumpără toate produsele din supermarket.

Lasă aluatul foietaj pe blatul de lucru pentru a se dezgheța și pentru a ajunge la o temperatura optimă. Cu alte cuvinte, este important îl poți manevra fară se rupă. Întinde-l puțin, apoi unge-l cu pesto și presară roșii uscate tocate pe toată suprafața. Apoi, rulează-l pe orizontală, pentru a obține un rulou. Taie ruloul în felii egale, astfel obținând melcișorii.

 

Întinde toți melcii pe o hârtie de copt și bagă totul în cuptor pentru 20-25 de minute sau până când melcișorii sunt frumos rumeniți. Pot fi serviți atât calzi, cât și reci, iar dacă vrei adaugi un plus de savoare, poți adaugă și parmezan deasupra atunci când îi coci.

Ciuperci umplute cu unt și usturoi

Când cauți un aperitiv fresh, cald și plin de arome, dar care fie gata repede și fără efort, acesta este câștigătorul.

Curăță ciuperci Champignon, apoi întinde-le pe tava cuptorului, pe hârtie de copt, și unge-le cu unt topit, în care ai pus câțiva caței de usturoi tocați mărunt, sare și piper. Lasă ciupercile se gătească la temperatura medie, apoi păstrează-le în cuptorul cald până la servire.

 

Smochine umplute cu brânză de capră și bacon

Pentru ceva sofisticat și fin, încearcă aceste aperitive rapide și simple, dar care dau impresia au fost elaborate.

Folosește smochine proaspete sau uscate și umple-le cu brânză fină de capră și bacon rumenit în tigaie. Este o combinație inedită, dar care funcționează de minune!

 

Platou de brânzeturi, măsline și dulcețuri gourmet

În final, când cauți aperitive rapide și simple, nimic nu poate fi mai potrivit decât un platou rece, pentru care nici măcar nu este nevoie aprinzi aragazul.

Pentru a obține, totuși, un rezultat impresionant, acordă atenție designului și produselor de bază pe care le folosești. Include brânzeturi fine, precum camembert, gorgonzola și brie, dar și dulcețuri potrivite (îți recomandăm gemul de merișoare!), miere, măsline Kalamata și covrigei cu ierburi aromatice.

Distribuie articolul: