Anotimpul costumului de baie bate la ușă și toate femeile își doresc să piardă, ca prin minune, câteva kilograme. Pentru asta, unele dintre ele recurg la diete drastice sau chiar la înfometare, fără să știe că poți slăbi trei-patru kilograme fără să te chinui prea mult. Secretul constă în alimente sățioase, care nu îngrașă. Astfel, poți să le consumi, la orice oră din zi, fără a te îngrășa. Vezi mai jos cinci dintre acestea.

1.Năutul

Introducerea năutului sau a boabelor de fasole în alimentație reduc dorința de a mânca, datorită proteinelor care dau senzația de sațientate. De asemenea, năutul scade și pofta de a consuma chipsuri, popcorn sau alte gustări nesănătoate.

2.Avocado

Pe lângă faptul că este extrem de delicios, avocado e o adevărată sursă de grăsimi bune. Mai mult, acest fruct încetinește viteza cu care se golește stomacul. Acesta împiedică și acumularea grăsimii în jurul taliei. Așa că, include-l în dieta ta chiar de mâine.

avocado-on-a-wooden-table

3.Ouăle

Un nou are în medie 70 de calorii și mai mult de 6 grame de proteine. Odată consumat, acesta asigură energia necesară și contribuie la procesul de slăbire.

4.Cartofii copți

Când vine vorba despre dietă, toată lume ase ferește de cartofi. Totuși, dacă alegem cartofii copți sau fierți, lucrurile se schimbă. Sunt plini de vitamine, fibre și alte substanțe nutritive, cu condiția ca să nu fie consumați într-o porție ce conține și carne.

5.Merele

Sunt printre puținele fructe care conțin pectină, substanța care încetinește în mod natural digestia și ne face să ne simțim sătui. Poți să înlocuiești o parte din cină cu două mere. Astfel, vei consuma mai puține calorii, dar nu vei mai avea senzația de foame.

Iată și câteva dintre alimentele ce NU trebuiesc consumate seara:

-paine integrală/ cu seminţe;

 

-cereale;

 

-mămăligă/ preparată cu mălai, griş;

 

-paste făinoase din făină integrală;

 

-orez brun, nedecorticat.

Foto: csid.ro

Distribuie articolul: