Președinta Maia Sandu a primit premiul Sjur Lindebraekke pentru Democrație și Drepturile Omului. Anterior, șefa statului a fost nominalizată pentru acest premiu de către Partidul Conservator al Norvegiei, formațiune a prim-ministrei Erna Solberg, scrie Agora.md

„Sunt onorată să accept Premiul Sjur Lindebraekke pentru Democrație și Drepturile Omului, pentru care am fost nominalizată în acest an de Partidul Conservator al Norvegiei, partidul Prim-ministrului Erna Solberg. Acest premiu este o apreciere a aspirațiilor oamenilor din Republica Moldova de a trăi bine în țara lor, în democrație, bunăstare și în respect pentru lege.

Și pentru că Premiul Lindebraekke îmi este oferit de Ziua Familiei, am decis să donez premiul bănesc ce îl însoțește, 5000 de euro, organizației neguvernamentale SOS Autism Moldova, care sprijină de mulți ani familiile cu copii cu autism din țara noastră și le ajută să se integreze mai ușor în viața comunității. Toți copiii și toate familiile din Moldova merită să trăiască bine acasă”, a declarat Maia Sandu.

Sursa: facebook.com

Distribuie articolul: