Potrivit publicației britanice Dailymail, 40 de tinere, cu vârsta medie de 20 de ani, din Rusia, Belarus, Ucraina și Republica Moldova, au fost arestate zilele trecute în Dubai, Emiratele Arabe, și riscă o amendă, dar cel mai grav – să-și petreacă următoarele șase luni în închisoare.

Update: Toate persoanele implicate în ședința foto scandaloasă vor fi deportate, anunță autoritățile din Emiratele Arabe Unite.

Sâmbătă, 3 aprilie, modelele au participat la un shooting fotografic îndrăzneț. Imagini captate în timpul acestuia, în care tinerele au pozat nud la balconul unui hotel din cartierul Dubai Marina, au fost publicate în mediul online de către omul de afaceri rus, Alexei Kontsov, despre care se credea că ar fi unul dintre organizatorii ședinței foto. Acesta a filmat ce se petrecea la balconul din sticlă, dintr-un apartament vecin.

Modelele, fotograful, dar și Alexei Kontsov au fost arestați și sunt acuzați că au încălcat Legea privind decența în public. Potrivit Dailymail, shootingul a fost organizat pentru un site israelian, iar Alexei își recunoaște „greșeala fatală” de a publica imaginile pe internet, nu însă organizarea ședinței foto.

De asemenea, Russian media outlet Life – companie care ar fi controlată de presupusa parteneră a lui Vladimir Putin, gimnasta Olimpică Alina Kabaeva – a raportat că 40 de modele au fost implicate într-un proiect care a cauzat „supărări” în Dubai.

Legile decenței publice Emiratele Arabe Unite, care acoperă nuditatea și alte „comportamente obraznice”, aplică sancțiuni de până la șase luni de închisoare și o amendă de 5.000 dirham (aproximativ 1.000 de euro).

Împărtășirea materialului pornografic se pedepsește cu închisoarea și cu o amendă de până la 500.000 de dirham conform legilor țării, care se bazează pe legea islamică sau Shariah.

Foto: Dailymail.co.uk

S-a stabilit că 11 modele implicate în proiect sunt din Ucraina, iar celelalte ar fi tinere din Rusia, Belarus și Republica Moldova.