Sforăitul te poate face să te trezești de nenumărate ori în fiecare noapte, chiar dacă nu deschizi ochii în mod conștient sau nu te miști, ceea ce duce la un somn neodihnitor (te trezești obosit dimineața). Mai important, sforăitul cronic poate crește în mod semnificativ riscul de hipertensiune arterială, atac de cord și accident vascular cerebral.

Aproape toată lumea sforăie din când în când, dar pentru unii oameni poate fi o problemă cronică. Uneori poate indica și o problemă gravă de sănătate. În plus, sforăitul poate fi o pacoste pentru partenerul de viață.

Există o serie de factori de risc pentru sforăit, cum ar fi anatomia gurii și a sinusurilor, consumul de alcool, alergii, răceală și greutatea coprorală. Când se trece de la somnul ușor la un somn profund, mușchii de pe cerul gurii, limba și gâtul se relaxează.

Dacă te confrunți cu sforăitul, există diverse metode care te pot ajuta să combați această problemă. Iată cum poți folosi anumite uleiuri esențiale drept remedii pentru sforăit!

Încearcă uleiurile esențiale ca remedii pentru sforăit

Printre remediile populare pentru sforăit poate fi și utilizarea uleiurilor esențiale. Acestea sunt relativ inofensive, ușor de găsit, simplu de utilizat și pot fi extrem de eficiente atunci când sunt aplicate corect. Printre cele mai eficiente uleiuri esențiale utilizate ca remedii pentru sforăit sunt uleiul de mentă, de salvie, de eucalipt, de lavandă, de lămâie, de arbore de ceai și de lemn de cedru.

Uleiul de mentă

Menta, așa cum se arată în anumite cercetări, are potențialul de a reduce sforăitul. Impactul antiinflamator și calmant al acestui ulei poate funcționa extrem de rapid. O metodă folosită de unii oameni este să masezi câte o picătură de ulei de mentă înainte de culcare pe fiecare parte a nasului pentru a îmbunătăți respirația și fluxul de aer. Alți oameni folosesc o strategie diferită și pur: pun câteva picături de ulei de mentă într-un vas cu apă fierbinte și stau deasupra vasului pentru a inspira aburii.

Uleiul de salvie

Una dintre cele mai utile proprietăți ale uleiului de salvie este efectul pe care îl poate avea asupra căilor respiratorii. Salvia poate reduce inflamația, ajutând în același timp la calmarea rapidă a infecțiilor sinusurilor, ceea ce o face soluție potențial eficientă pentru sforăitul acut cauzat de o boală temporară.

Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt are proprietăți descongestionante și expectorante, deci poate desfunda nasul și poate subția mucusul, permițând o respirație mai ușoară și atenuând simptomele sforăitului. De asemenea, poate reduce inflamația în căile respiratorii, ceea ce eliberează și mai mult fluxul de aer.

Pentru cele mai bune rezultate, poți aplica două picături din acest ulei direct deasupra buzei superioare sau pe ambele părți ale nasului. Unii oameni îl consideră cam prea puternic pentru acele zone, caz în care se poate folosi diluat într-un ulei bază (de cocos, de jojoba etc.) și masat pe piept.

Uleiul de lavandă

Acest ulei esențial poate fi folosit pentru multe probleme, dar mai ales în caz de insomnie și anxietate, și, de asemenea, este unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru sforăit.

Cum se utilizează uleiul de lavandă împotriva sforăitului? Unii oameni aleg să pună câteva picături din acest ulei esențial pe pernă pe timp de noapte pentru a putea respira mai ușor și pentru a avea un somn fără stres, dar se poate folosi și pentru masarea pieptului (4-5 picături diluate într-o linguriță de ulei de cocos) înainte de culcare.

Sursa: doc.ro

Deși trăim vremuri grele, echipa ea.md îți aduce informații din actualitatea zilei, Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri! Ajută-ne să rezistăm. Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: